Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti olvasnátok olyan könyvet,...

Ti olvasnátok olyan könyvet, amiben nincs párbeszéd?

Figyelt kérdés
De viszont a könyv eleje olyan, hogy egyből a történet közepébe kezd, majd minden fejezet vegén az író olyan dologgal hagyja abba, amire kíváncsi az olvasó. Tehát az, hogy nincs párbeszéd lehetne egy hátrány? Amúgy a könyv tartalma az író életéről, véleményéről, világnézeteiről szolnának.

2014. júl. 28. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Attól függ miről szól a könyv. Egy életrajzi, véleményfelvázoló könyvnél nem is nagyon jellemző a párbeszéd. Ha jó az író, akkor egy konkrét történetet elmesélő művet is megírhat dialógusok nélkül, de személy szerint ha igazi regényről beszélünk szerteágazó cselekményszállal, akkor elengedhetetlen a szereplők közti párbeszéd.

Dante

2014. júl. 28. 15:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. júl. 28. 15:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva nem. A sok leírás untat, hosszú idő után belealszok, még akkor is, ha érdekes. Szerintem a párbeszéd az, ami életet visz a könyvbe.

DE az se jó ha túl sok a párbeszéd. Akkor meg elvesztem a fonalat vagy, megint, untat. A legszemléletesebb példa erre a dráma. A Bánk bánt csak félig olvastam ki, mert már nagyon untam és az egész cselekmény zavaros volt.

A legjobb az, ha a rendes szöveg és a párbeszéd egyensúlyba van.

2014. júl. 28. 16:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Én olvastam. Te valószínűleg még nem láttál ilyen művet, így maradj az egyszerűbb megoldásoknál, használj párbeszédet.
2014. júl. 28. 16:51
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem a kedvenc részem a leírás minden könyvben, azt élvezem a legjobban
2014. júl. 28. 21:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Én nem tájleírásban gondolkoztam, ahogy az egyik válaszoló említette. Lenne leírás, sok, emberekről, érzelmekről, eseményekről stb. A történetet a jelennel kezdeném, majd néha visszaemlékeznek, úgymond a múltba ugranék a meséléssel s az adna magyarázatot a jelenkori cselekedeteimnek. Tehát számomra érdekes lenne, kérdés, hogy lenne-e rá igény, az embereket ez a fajata írás érdekelné vagy nem.
2014. júl. 28. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!