Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mivel jobb elkezdeni egy...

Mivel jobb elkezdeni egy regényt (bővebben lent)?

Figyelt kérdés

Írok egy regényt, de nem tudom hogy párbeszéddel kezdjem vagy leírással. Melyik kelti fel legjobban az olvasó érdeklődését? Egy helyszín, a világ leírása, aztán kezdődik a cselekmény, vagy egy párbeszéd, és ezzel jön a cselekmény? Esetleg egy párbeszéd amiről kiderül hogy milyen világban játszódik, meg hol?

Ja és fantasy.

Aki akarja küldhetek részletet priviben.

2014. júl. 9. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok olyan tanácsot adni, amit én sem szoktam megfogadni, de sokan azt mondják, hogy "akcióval" a legjobb indítani. Esemény, történés kell az elejére, mert az kelti fel az érdeklődést, aztán később elmagyarázod, hogy mi miért van.

"egy párbeszéd amiről kiderül hogy milyen világban játszódik, meg hol" - ez szerintem így szuper. Most tapasztalatból mondom: ha egy regény úgy kezdődik, hogy "Ez a világ erről lett elnevezve, ilyen lények élnek itt, ilyen meg olyan háború volt... stb stb" hát én azon nyomban vissza is teszem a polcra. Unalmas történelem óra. Ez szerintem egy nagyon elcsépelt megoldás. Én nem vagyok híve az in medias res kezdésnek (durr bele a közepébe), nekem tetszik, ha valaki pl szűkebb környezetleírással kezd (tehát csak a helyszín) vagy bemutatja a karakter gondolatait stb. Csak a történelem órát ne! :-D

Nekem küldhetsz részletet priviben, akkor tudok mondani konkrétabbat. :-)

2014. júl. 9. 21:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát elsőre kicsit történelem óra sajnos. Ezért is gondolkozom hogy átírom kicsit.
2014. júl. 9. 21:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Nincs rá bevált recept, olvastam már jót ilyen és olyan kezdéssel is.
2014. júl. 10. 08:56
 4/6 anonim válasza:
Prológusként írd le a végét, de ne az egészet! Mondjuk, ha azzal végződik, hogy valaki meghal egy párbajban, akkor írd le a párbaj egy részét, de ne írd le ki hal meg a két ember közül.
2014. júl. 17. 19:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Prológust nem akarok, már próbáltam de nem sikeredett valami fényesre és nem is igazán illik hozzá :/
2014. júl. 17. 20:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Itt olvastam egy cikket pont erről:

[link]

2014. aug. 14. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!