Már többször belevágtam, hogy könyvet írok, de mindig abba hagytam az elején. Nem találok megfelelő sztorit, nem tudom jól kigondolni az elején ha értitek :) Általában ott kezdődött a probléma, hogy nem tudtam elkezdeni.
Segítenétek, hogy hogyan találjam ki az alapsztorit és hogyan fogjak hozzá? hasonló kezdőíróknak szánt tippeket szívesen fogadok. :)
Én általában úgy írok, hogy egyáltalán nincs alapsztori, majd kerekítem valahogy a dolgokat.Az a lényeg, hogy az eleje borzalmas, de írd tovább nyugodtan, a közepénél szoktam én is belelendülni.
Aztán ha kész az egész, ráérsz átjavítani az elejét, mert akkor már tudod hol csavard, igazítsd a fonalat.
Nem igazán tudok más tippet adni, a kezdés nagyon nehéz és általában van, hogy az elsô oldalnál megállok és az "ááá nem is érdekel" feelinggel kitépem a lapot. :D
Mindenesetre sok szerencsét!
2014. ápr. 19. 09:39
12/17 anonim válasza:
Én is könyvet írok. Szerintem te is olyan problémban szenvedsz mint én.Nekem egyszerre van afejemben 5 akár 6 könyvötlet, de nem tudom őket egymástól elvonatkoztatni. De, ha sablonosnak érzed a sztorit, gondolj egy kicsit bele. Az egyik karaktered legyen egy kicsivel gonoszabb, a másik kicsivel kedvesebb,a harmadik legyen idiótább, a negyedik idegesítőbb. Ez a te világod. Azt teszel, amit szeretnél. Csak higgy a történetedben, és a karaktereidben, és nem lesz baj. Megírod.:))))
2014. ápr. 19. 16:24
13/17 A kérdező kommentje:
Köszi :) Most kicsit lelket öntöttetek belém :D
2014. ápr. 19. 19:34
14/17 anonim válasza:
Óóóó a 4-es annyira szépen megfogalmazta ennek az egésznek a varázsát. :3 Ebben rejlik a titok, át kell élni a történetet, bele kell képzelni magad a szereplők helyzetébe. Utána már minden adja magát, mert te is többet és többet szeretnél tudni róluk. Gyönyörű dolog az írás. Sok szerencsét. :)
2014. ápr. 19. 20:07
15/17 anonim válasza:
Ne foglalkozz az írással. Lesz ami lesz. Brainstorming. Amíg írsz, írd le minden ötleted, ne érdekeljen, hogy jó vagy rossz. Majd akkor érdekeljen, ha újra átellenőrzöd egy pár óra múlva( semmiképp se rögtön, úgy nem sokat ér! És ellenőrzésnél olvasd föl hangosan a műved, akkor könnyebben észreveszed a hibát)
Ja,és mindennap írj! Legyen akár csak egy oldal, de írj!
2014. ápr. 30. 21:24
16/17 anonim válasza:
A legutolsó válaszolónak én is szeretném megköszöni a választ. Jó tanács.
2014. máj. 2. 17:36
17/17 anonim válasza:
Én is írok könyvet. Ha úgy érzed, te magad nem tudsz semmit kitalálni, meríts ötleteket más könyvekből, esetleg válaszd ki a 2 kedvencedet, és komponáld őket össze. Én a magam szórakoztatására már megcsináltam így a Star Wars-Harry Potter sztorit. Nagyon élveztem!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!