Már többször belevágtam, hogy könyvet írok, de mindig abba hagytam az elején. Nem találok megfelelő sztorit, nem tudom jól kigondolni az elején ha értitek :) Általában ott kezdődött a probléma, hogy nem tudtam elkezdeni.
Segítenétek, hogy hogyan találjam ki az alapsztorit és hogyan fogjak hozzá? hasonló kezdőíróknak szánt tippeket szívesen fogadok. :)
Én is kezdő író vagyok és itt a tippem: ha nem megye ne erőltesd, ha nem tudsz kidolgozni egy történetet hagyjad.
Nem mindenkinek megy az írás. Amúgy azokról sem kell lemondanod amiket elkezdtél. Nekem van olyan amit lassan fél éve írtam,hamar leálltam vele,mert valahogy sablonnak éreztem,pár napja viszont újra jött az ihlet, a nagyját átírtam, sokkal érdekesebb kerettörténetet adtam neki, a karakterek összetettebbek.Ha erőlteted nem is fog menni.
2014. ápr. 17. 21:45
3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) De ha megvan az ihlet akkor hogy kezdjem el, mert valahogy ez nem sikerült soha és nem éreztem jónak az elejét , inkább abbahagytam.
2014. ápr. 17. 21:53
4/17 anonim válasza:
Ó igen, a "gonosz" kezdés. Én megmaradok annál az érzésnél,hogy valami nem stimmel,és vagy álmomban, vagy pár nap múlva beugrik, hogy mi lenne jó. A legjobb amit tehetsz,ha a könyvedben élsz. Amikor leírod legyél ott, ha valami fáj a karakternek érezd, fogd a kezét,gyűlöld és szeresd őket. Lehet,hogy viccesnek tűnik, de így lesz igazán a tiéd és így tudni fogod, hogy mit kell javítani.
2014. ápr. 17. 22:01
5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és meg fogom fogadni! :) Remélem így már sikerül így már kisül belőle egy kerek történet :)
2014. ápr. 17. 22:45
6/17 A kérdező kommentje:
Szerintetek érdemes belefogni úgy, hogy nincs kidolgozva a történet előre, hanem "majd ahogy jónak látom" felfogással belefogni?
2014. ápr. 17. 22:49
7/17 anonim válasza:
Miért ne lenne, úgyis a fióknak írod, nem? Önmagad szórakoztatására, gyakorlásra jók az ilyen "lesz, ami lesz" firkálások.
2014. ápr. 18. 08:03
8/17 anonim válasza:
Eleinte én is többször belekezdtem,de sosem találtam jónak, ezért újrakezdtem. Most már sikerült kitalálnom az elejét és ahogy jönnek az ötleteim, azt leírom az google drive papírjára. Szerintem teljesen jó, amit csinálsz megoldás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!