Írunk történetet?
Mindenki írjon 2 mondatot aki szeretne csatlakozni a játékhoz
A szobámban ültem. A rajfüzetembe firkálgattam amikor kopogtak az ajtómon.
A fiú halkan, szemtelenül elnevette magát. - Mindig rohan valahova - mondta. - Tudod, sok az írtásra váró alakváltó errefelé.
Bambán bámultam rá. Biztosan álmodom. Habár aznap már végignéztem anyám halálát (nem ő volt az, emlékeztettem magam, hiszen ő elutazott), megmenekültem egy szörnyeteg elől, és isten tudja hány kilómétert utaztam, azért, hogy most zavartan társalogjak egy vadászkunyhóban egy Sólyom nevű fiúval, még mindig álomnak tűnt az egész. Egy szörnyű rémálomnak.
- Pontosan merrefelé is? - kérdeztem.
-Ki tudja? - vonta meg a vállát és keresztbe fonta a karját.- Nem említette véletlenül hogy miért hozott ide? Általában aki idekerül annak vagy fontos információ van a birtokában vagy halott.
- És te melyik vagy? - kérdeztem bizalmatlanul. Hé, lehet hogy kedves és aranyos de ezen a ponton már bármi megtörténhet.
- A kivétel. - Dölt hátra a székében.
Sután megráztam a fejem. Miért nem ad egyenes válaszokat? - Van itt telefon? Fel kell hívnom...
- Kit? - kérdezte a fiú. A hirtelen indulatosság, ami a hangjában volt a frászt hozta rám. - Kit akarsz felhívni? Hívni akarod anyucit, hogy jöjjön érted, kislány?
Megrökönyödtem. Mégis mi ütött belé hirtelen? Valami rosszat mondtam?
Sólyom felállt, fürgén mellém lépett, megragadta a karomat, és a falhoz szorított.
- Ha azt hiszed ilyen egyszerűen leléphetsz innen - sziszegte -, hát nagyon tévedsz. Tilia. - Úgy köpte ki a nevemet, mintha az valamilyen szitokszó lenne.
- Én csak...
- Te csak mi? - a karom elkezdett zsibbadni az erős szorítástól , de nem mertem semmit csinálni. Ez az örült még csinálna valamit.
- Akkor magyarázd el nekem mi folyik itt! Én itt maradok ha...
- Óhóhó! Azt hiszed van választásod? Itt maradsz és kész!
Majd az ajtó hirtelen kinyilt
- Úgy tünik a padlás talált rád...
Sólyom hirtelen elengette a karom én pedig dörzsölgetni kezdtem a fájó karomat.
-Te teljesen megőrültél, fiam?? - kérdezte herceg. Azt hittem a pártomra áll de nem miattam agódott ami kicsit fájt mert kezdtem úgy érezni én már nem is létezem - Még nem épültél fel teljesen. Pihenned kell ha ujra harcolni akarsz!
- Jól vagyok, viszont ez a ....kislány...
- Ó nem én támadtam rád késsel majd próbáltam letörni a karod!!! - fontam keresztbe a karom.
- Ezek itt komoly ügyek. Menj és keresd meg inkább a macid! - gúnyos vigyor húzódott az arcán. Herceg az asztalhoz lépett és kiterittet egy térképet majd piros filcel jelölgetni kezdett rajta. - Mégtöbben jöttek?
- Két hét mulva napfogyatkozás. Az erejük megnő és ezt ki is fogják használni. Már csak azt nem tudom hogyan... kevés az idő - majd hirtelen rám nézett. A belsőmben eluralkodott a pánik de tudtam most már nincs megállás...
Aznap éjjel rémálmaim voltak.Haza akartam menni.Az álmomban Sólyom is benne volt.Ott ültem a szobámban amikor anya berontott hozzám:-Meneküljünk!-súgta és kifelé húzott,az ajtóm mögött egy alakváltó állt:-Anya,menjünk innen!Ő gonosz! -de anya mintha megse hallotta volna mikor ránéztem csak vigyorgott és ment tovább.Hirtelen megjelent Sólyom és megmentett.A kezében lévő baltát eldobta majd megfogta a kezem és futásnak eredtünk.Amikor már biztonságban éreztük magunkat megálltunk és kifújtuk magunkat.Egyszer csak megpillantottam halottnak hitt apámat: -Drága Tiliám jól vagy?
-Igen apa,jól vagyok.
-Hát ez ki?
-Az egyik osztálytársam Sólyom.
-Szervusz Sólyom ,találkozzunk a pokolban!-nevetett apa majd váratlanul a fiú szemei kidülledtek és mikor előre esett egy hosszú vércsíkot láttam meg.Sólyom meghalt.
Sikítozva ébredtem fel.
Zihálva ültem fel.
- Apa? - sugtam az éjszakába. De nem érkezett válasz. Egyedül voltam. Egyes egyedül.
Az ajtó lassan megnyikordult és szép lassan kinyilt. A küszöbön Sólyom állt és érdeklődve szinte ilyedten nézett be rám.
- Minden rendben? - néhány lépést tett befelé.
- Csak.. rosszat álmodtam... - de amint kimondta tudtam nem kellett volna. Vártam hogy megint kislánynak csúfoljon vagy valami hasonlót vessen be de nem ezt tette.
Leült az ágyam szélére és megsimogatta a karomat.
- Nagyon nehéz lehet ez most neked. Ha kell valaki akivel beszélgethetsz...
Valami nem stimmelt. A lábamat a melkasomig huztam a takarót pedig azállam alá gyürtem. Valami itt nagyon nem stimmel.
- Gyere velem. Mutatok valamit. Gyere velem.
Megráztam a fejem a hátamon pedig végig futott a hideg.
- Gyere ne félj. - a hangja negédesen csengett. - Gyere.
Ismétlgette. Ujra megráztam a fejem. Sólyom szeme lassan kifordult és csak a fehérje láccot. A ruhája lassan vérrel kezddett átitatòdni a teste minden pontján az arca sebekkel és málló börren lett tele.
-Azt montam gyere! - sivította. A fülemre szorítottam a kezemet, a sivító hang nem enyhült. A takaró lerpült rólam és a szoba másik felébe repült. A démon véres karja megfogta a lábam és huzni kezdett. Torkom szakattából sikítottam probáltam lerugni a kezet és megkapaszkodni az ágyban de mindhiába. A fejem nagy koppanással csapódott a földhöz és vérezni kezdett. Megragadtam a hozzám legközelebb lévő tárgyat és a démonhoz vágtam aki ujabb fülsüketítő sikolyt hallatott. Felsikoltottam rémületemben majd felzokogtam. Nem. Ez. Nem. Lehet.
Az ajtó kicspódott és egy árny vetette rá magát a szörnyre. De az ennek ellenére sem engedett el. Egy villanást láttam csak majd egy dördülés felsikoltottam mindketten a földre estek. Percekig semmi nem mozdult. Majd az alsó alak lelökte magáról a szörnyet. Sólyom tünt elő véresen és tudtam hogy nem csak a démon vére van a ruhányán. Oda kuszott hozzám. Az arcomrol még mindig patakban folyt a köny bár nem tudom hogy a sokk vagy a mevkönyebülés hatására.
Sólyom letörölte a véres arcom.
- Minden rendben? - próbált mosólyogni.
Reszketve bólintottam.
- Akkor jó!-aztán összecsuklot és eszméletlenül feküdt tovább a padlón. A vértengerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!