Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért olyan jó a Trónok harca?

Miért olyan jó a Trónok harca?

Figyelt kérdés

Oké értem hogy teljesen új meg minden Tolkienhez képest ... de engem másokkal ellentétbe elégé zavar, hogy nincs főszereplő és ha lenne is esetleg kivel azonosuljak? Ahogy én láttam itt mindenki ilyen önző tetű, mindenki csak magával törődik és lop csal hazudik ől - csak hogy neki jó legyen! Meg ott a raszizmus, a szexuális erőszak és a prostitució. Így az egész: nos bocs ha valakit megbántok de hidegen hagy mi lesz a szereplőkkel. Félreértés ne essék én szeretem az ilyen történeteket: de azokba mindig ott volt az a központi személyiség aki az egészhez képest maga volt a megtestesült jóság. És ez szépen helyre állítja a benned kavargó undort: hogy igen ez egy ilyen világ ... de ott van ő aki tök jó fej! (pl.: Darren Shan szinte összes könyvében)

Minek kezdjek bele egy történetbe ahol nincs ilyen szereplő ... És ha lesz is később Martin szépen hát megöli!

És ez nem fantázia (megint bocs ha később nem így lesz) ott vannak olyan elemek amik emlékeztetnek rá. Itt meg csak egy dolgot számoltam és az is csak említik: Sárkányok! Milyen sárkányok? Hol?!!! :o Én csak alacsony termetű embereket látok akiket nem hívhatunk már törpöknek, meg olyan fajta utalásokat mit csinálnak egyes emberek egyes nemző szerveivel, meg persze rengeteg szex jelenet! ... Oké persze tök érdekes, de sárkányok ... Mi az iisten van azokkal a sárkányokkal? És egyáltalán hol itt a fantazy? Ez egy középkori dráma ... És annyian mondják hogy tök jó meg olvassam de ez valahogy hiányzik! Hát nem tom ... Ti miért szeretitek annyira? (Tudom hogy most csomó embert feldühítettem)

2014. jan. 18. 15:49
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
74%
Én irtam,hogy életszerűbb így de nem értem,hogy miért a jelenben gondolkodsz 18-as.Ókorban vagy középkorban az emberek sokkal kiszolgáltatottabbak voltak.Figyelj valószínű,hogyha ma leüt valakit valaki és mondjuk meghal akkor a törvény nagy valószínúsággel megtalálja de egy ilyen korban jó hogyha elért a törvény keze egyáltlán az emberekhez.Az uralkodó családokról meg ne is beszéljünk akinél hatralom van ott mindig lesz egy másik oldal vagy rivális aki szintén a hatalmat akarja megszerezni.Az ilyen Medici családok mindent elkövettek a hatalomért.
2014. júl. 23. 01:49
 22/34 anonim ***** válasza:
Amúgy meg senkit nem hülyéztem le :D
2014. júl. 23. 01:51
 23/34 anonim ***** válasza:
12%
És te éltél a középkorban? Mert szerintem nem, és fogalmad sincs hogy milyen érzés, csak azt tudod amit megtanultál róla az iskolában és abban is sok csak találgatás. Tehát neked az ugyanúgy nem életszerű, mert sosem voltál ott. Ezen kívül az életnek ugyanúgy része (volt) a szeretet, a barátság, a családi kötelékek, a szerelem, a normális szex, békesség, hosszú élet meg ehhez hasonlók, amik igencsak gyéren vannak jelen eme alkotásban. Nincs olyan kor amikor az élet minden pillanata ilyen mocskos és gonosz. Tehát igenis semmivel sem különösebb, mint bármely más alkotás, csupán más irányba túlozza el a dolgokat.
2014. júl. 23. 14:43
 24/34 anonim ***** válasza:
83%
Ennyi erővel te se éltél abban a korban szóval te tudhatod milyen volt. :D
2014. júl. 24. 14:52
 25/34 anonim ***** válasza:
69%
Várj máshogy fejezem ki magam,nem életszerű hanem korhű.Így megfelel ? :)
2014. júl. 24. 14:54
 26/34 anonim ***** válasza:
39%
Kedves 71%-os! Akkora baromságokat beszélsz, hogy ezért kár volt ideerőltetned válaszokat.
2015. márc. 12. 21:33
 27/34 anonim ***** válasza:
29%
Nekem is elmagyarázhatnátok, hogy mit szerettek benne, tényleg!
2015. júl. 3. 22:30
 28/34 anonim ***** válasza:
Elmagyarázni nehéz, olvass el egy fejezetet az első könyvből és megérted, a többit utána olvasni fogod úgy is.
2015. júl. 3. 22:48
 29/34 anonim ***** válasza:
26%
Igen nem gyerekeknek való,ha gyerekmesét akarsz akkor ott a Gyűrűk Ura,de vicces hogy ha valami egy kicsit is megpróbálja ábrázolni a társadalmunkat és a középkori társadalmat az már rossz ,mert a Trónok Harca ezt nyújtja nekünk,üdvözöllek a való világba ahol nem a jóságos tökéletesség nyeri meg a világmindenséget,és talán el kéne olvasni 1 kötetet mielőtt véleményt alkotnál,hol vannak a sárkányok?HÁT AZ 1. KÖTETBE MEGTUDOD!
2015. júl. 29. 12:57
 30/34 anonim válasza:
56%

Szerintem Martin bácsinak simán csak megtetszett a 12. századi Brit szigetek történelme, és átnevezett néhány személyt, átszabott néhány címert, és a fordítva felrajzolta Nagy Britannia térképét helyszín gyanánt. (nézzétek meg a trónok harca térképét, egész pontosan Nagy Britannia, és Írország van megfordítva). Aztán az egészet be a turmixba, mellé egy playboyt és néhány standard fantasy elemet, és hadd szóljon.

A trónok harca az a történet amiben semmi világrengető nem történik, csak a középsulis töri óráidat olvashatod vissza más nevekkel, helyekkel, és anélkül hogy a tanár monoton hangját kéne hallgatnod. Pontosítok, a valós középkorban voltak legalább érdekes figurák. Ebben csak menő macsók meg az előzőeknél elborultabb menő macsók vannak. Vagy valaki tud mondani egy olyan karaktert aki mondjuk a valós történelemből Magellánra, Davincire, Napóleonra hasonlít? Aki grandiózus, és nem úgy tűnik el a töri könyv oldalairól hogy a következőn már jelentéktelen a hiánya. Mert a trónok harca erre épít. Mindenki eltűnhet, senkinek nincs akkora súlya hogy befolyásolja az eseményeket.

Ha ezzel Martin a modern ember létét akarta megfogni, miszerint mindenki pótolható, és senki se különleges, akkor sikerült. De erre nem tudom jó-e egész köteteket írni? A tapasztalatok szerint megéri, függetlenül hogy jó e vagy sem.

2017. szept. 5. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!