Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért olyan jó a Trónok harca?

Miért olyan jó a Trónok harca?

Figyelt kérdés

Oké értem hogy teljesen új meg minden Tolkienhez képest ... de engem másokkal ellentétbe elégé zavar, hogy nincs főszereplő és ha lenne is esetleg kivel azonosuljak? Ahogy én láttam itt mindenki ilyen önző tetű, mindenki csak magával törődik és lop csal hazudik ől - csak hogy neki jó legyen! Meg ott a raszizmus, a szexuális erőszak és a prostitució. Így az egész: nos bocs ha valakit megbántok de hidegen hagy mi lesz a szereplőkkel. Félreértés ne essék én szeretem az ilyen történeteket: de azokba mindig ott volt az a központi személyiség aki az egészhez képest maga volt a megtestesült jóság. És ez szépen helyre állítja a benned kavargó undort: hogy igen ez egy ilyen világ ... de ott van ő aki tök jó fej! (pl.: Darren Shan szinte összes könyvében)

Minek kezdjek bele egy történetbe ahol nincs ilyen szereplő ... És ha lesz is később Martin szépen hát megöli!

És ez nem fantázia (megint bocs ha később nem így lesz) ott vannak olyan elemek amik emlékeztetnek rá. Itt meg csak egy dolgot számoltam és az is csak említik: Sárkányok! Milyen sárkányok? Hol?!!! :o Én csak alacsony termetű embereket látok akiket nem hívhatunk már törpöknek, meg olyan fajta utalásokat mit csinálnak egyes emberek egyes nemző szerveivel, meg persze rengeteg szex jelenet! ... Oké persze tök érdekes, de sárkányok ... Mi az iisten van azokkal a sárkányokkal? És egyáltalán hol itt a fantazy? Ez egy középkori dráma ... És annyian mondják hogy tök jó meg olvassam de ez valahogy hiányzik! Hát nem tom ... Ti miért szeretitek annyira? (Tudom hogy most csomó embert feldühítettem)

2014. jan. 18. 15:49
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%

Egy fantasy nem attól lesz jó, hogy ránkömlesztenek mindent a csillámunikornisoktól a büdös orkokig.

Csak úgy adagolja, ahogyan a főhősök (szempont karakterek) is megismerkednek velük. (pl. azoknak a fejezetéből, akik ilyesmiben nem érdekeltek nem is tűnnek fel, pl. Ned vagy Cat)

És pont ezért jó, reális. Mi is csak akkor tudunk majd róla, ha a szempont szereplő is.

Egyébként messze a legtöbb ebben szerepel. Három fejlett nép: erdő gyermekei, óriások, Mások.

Vannak benne nekromanták, varázslók/papok, boszorkányok, jövendőmondók.

Szörnyek/állatok: sárkányok, démonok, mantikórok, előholtak, óriás jégpókok, említenek sellőket is...

"Én csak alacsony termetű embereket látok akiket nem hívhatunk már törpöknek"

Tyrion NEM törp, hanem alacsonynövésű. Nem fantasyelem!

2014. jan. 19. 18:52
 12/34 anonim ***** válasza:
56%
*A bőrváltókat meg ki is hagytam. :D
2014. jan. 19. 18:53
 13/34 anonim ***** válasza:
74%

Azok akik azt mondják, hogy Tolkien világában minden fekete-fehér, az csak a filmeket látta, és elég felületesek az ismeretei. Másrészt Ő mitológiát írt (szerintem nem is érdemes beskatulyázni fantasynak) egy hatalmas világ ez, időben is, és csak hogy példát említsek bizony nála is találni olyanokat mint az ármánykodás, manipuláció, hazugságok, testvérgyilkosság és hasonlók (persze ezek nem a Gyűrűk Urában)... De akkoriban erről mondjuk pont a kiadók döntöttek ők a Hobbit gyerekmese után folytatást akartak a mi a Gy.U. és nem engedtek. A Szilmarilokat pedig nem tudta életében befejezni (amit kiadtak az "csak" kivonatnak minősül szerintem), de nagyon sok írása maradt fent csak nincsenek olyan szép egésszé összedolgozva mint a LOTR...

Egyébként semmi értelme a kettőt egymáshoz hasonlítani, ahogy mondjuk az Iliászhoz és az Odüsszeiához sem hasonlítjuk őket. Azok akik mégis megszólnák Tolkient úgy hogy nem ismerik mélyrehatóbban a világát, javaslom ne tegyék, mert pont ugyanazt teszik mint a kérdező akinek nincs túl sok fogalma a Trónok Harcáról. Azt én sem olvastam még csak a sorozatot láttam, amire szintén könnyen rá lehet kattanni... Persze sokfélék vagyunk, nem kell hogy mindenkinek tetsszen, de szerintem a kérdező szimplán éretlen hozzá.

2014. jan. 19. 23:14
 14/34 anonim ***** válasza:
94%

Picit késő van már a bővebb vélemény kifejtésére, de eddig én nem találkoztam ismerősök körében olyan emberrel, akit 1 vagy 2 fejezet elolvasása után ne fogott volna meg.

Már szinte mindent leírtak előttem, amire én is gondoltam, de egyszerűen én csak annyival magyaráznám, hogy ezek a könyvek " olvastatják magukat ", mindig van valami amiért "na még ezt a fejezetet" érzést fenntartja.

Részemről, ha fantasyról van szó, úgy összességében alkategóriákat is belevéve, akkor ez a sorozat magasan vezeti a sort, és mielőtt letámadnának, olvastam a Gyűrűk Urát is, a dobogó 2. helyét foglalja el, 3. helyen pedig az Anne Rice művek csücsülnek.

2014. jan. 20. 23:39
 15/34 anonim válasza:
89%

"Sárkányok hol??" Ha egy kicsit tovább olvasod és nem csak az első 20 oldalt, akkor megtalálod benne a sárkányokat...

Amúgy meg szerintem csomó embernek az tetszik benne, hogy nincs főszereplő és mindenki szemszögéből látjuk a dolgokat.G.R.R. Martin a a mester. Nekem egyik kedven könyvsorozatom a tűz és jég dala, amiről te úgy írtál "kritikát", hogy el sem olvastad. Szerintem olvasd egy kicsit tovább és mindennek megtalálod az értelmét. Nem tudom meddig juthattál benne, hogy nem tetszik, de ízlések és pofonok...

2014. márc. 16. 16:02
 16/34 anonim ***** válasza:
83%

Őszintén szólva először én is kételkedve kezdtem bele aztán sikerült egy hét alatt végignéznem 3évadot. Zseniális, azért imádja mindenki. Gyakolatilag egy másik világ történelme, reális, de azért vannak benne fantasy elemek.

A főszereplőt illetően - nem attól jó egy történet hogy egy főszereplő van aki tökéletes és mindenki körülugrálja és minden vele történik, nem. Pont ettől lesz reális: az események sok szálon futnak, mindenkivel történik valami jó is rossz is. Amúgy meg minden szálon van egy "főbb karakter-csoport".

Ja, és nem tudom ezt honnan szedted, de vannak benne pozitív karakterek, rengeteg. Igaz, jó sokan meg is halnak közülük, de érkeznek új pozitív tulajdonságokkal rendelkező emberek.

A sorozat zsenialitása abban rejlik, hogy nincs lebutítva"fekete-fehér"-elven, mint a legtöbb sorozat, csak nagyon jók és velejéig romlottak. Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai, az egyik jobban érvényesül, vagy nagyon elenyésző.(Ahogy a Harry Potterben is hallhattuk/olvashattuk: nem osztható fel a világ jó varázslókra és Halálfalókra.)

Igen, nagyon ok benne az erőszak, egyáltalán nincs cenzúrázva. Nem gyenge idegzetűeknek való sorozat. Viszont őszinte és nem köntörfalaz. (Amúgy az első évad után fokozatosan csökken kicsit a sok vérontás/prostitúció.)

2014. jún. 12. 14:23
 17/34 anonim ***** válasza:
39%
Elképesztő,hogy az embereknek elég a "Kutya,gyerek,hős szépfiú" párosítás és ha nem azt látják akkor rögtön huzzák a szájukat.Engem engyáltalán nem zavar,hogy ennyi szereplő meghal benne.Ettől érzem,hogy életszerübb.Ugyan így voltam a The Sopranos (Maffiózók) c sorozattal is.Rengeteg volt benne durva erőszak,ahogy ezek eltették egymást láb alól na az nem piskóta.
2014. júl. 22. 22:11
 18/34 anonim ***** válasza:
25%

Jaj nem unalmas még ez az "életszerűbb tőle" duma? A ti utcátokban halomra ölik, erőszakolják, vérfertőzik, fúrják egymást az emberek naponta? Mert az enyémben nem. Igen, vannak csúnya dolgok a világban, és aki kicsit is tájékozott az tud ezekről, de a "fájó" igazság akkor is az, hogy a világ nagy része teljesen átlagos ember, akiknek nem ez az életszerű, mert legtöbben még egy halottat sem láttak soha, nem hogy ezeket.

Ez ugyanolyan eltúlzása a valóságnak, mint azok a történetek amik tele vannak jó szereplőkkel, szeretettel meg fekete-fehérséggel, csak ez éppen a negatív irányba túloz nem is kicsit.

A kutya-gyerek-szépfiú meg ugyanúgy jelen van itt is. Bármit lehet szeretni, de nem kell mindenkit lehülyézni, aki ettől nem jön lázba.

2014. júl. 22. 23:47
 19/34 anonim ***** válasza:
81%

"A ti utcátokban halomra ölik, erőszakolják, vérfertőzik, fúrják egymást az emberek naponta?"

Nálunk nem. De ha Ukrajnára vagy a közel-keletre veted tekinteted, látod, hogy naponta százak halnak meg.

Westeroson is egy háború dúl, így igenis életszerű, hogy ennyien halnak meg ennyire kegyetlenül.

A vérfertőzésről megy annyit, hogy akadnak emberek. :)

Egyáltalán nem kell szeretni. De azt mondani, hogy az élet nem ilyen, elég nagy butaság.

2014. júl. 23. 00:10
 20/34 anonim ***** válasza:
57%
Am meg ne legyél már olyan hülye (nem az előttem válaszoló, hanem az ő előtti),h a mai világra érts az életszerűséget. A Tűz és Jég dala (Trónok harca) világa erősen a középkorra hajaz, és akkor az ilyen dolgok mindennapiak voltak.
2014. júl. 23. 00:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!