Tudnátok ajánlani egy jó sci-fi/fantasy könyvet?
Én bár fiú vagyok, de ezt a két könyvet én is baromira élveztem:
Bestie-A szörnyszívű
Marija Morevna és a Halhatatlan
Mind a kettő népmese feldolgozás, az első a Szépség és szörnyeteg átdolgozása a modern valóságra, a másik pedig a korai szovjetúnió és az orosz népmesék különös összedolgozása. Ez most lehet, hogy ijesztőnek hangzik, de nem a történelem a legeslegfőbb lényeg benne, a nőisességről is épp annyira szól, amit egy nő biztosan jobban megért és értékel, mint amennyire én.:) Én nagyon tudom ajánlani, az egyik kedvenc könyvem.
Muszáj, hogy modern legyen?
Nálam abszolút favorit a Láthatatlan ember.
Lányoknak is tetszeni szokott, mert végigkíséri több romantikus szál is a regényt (szerelmi négyszög), pluszban (a valóságtól csöppet eltérő) történelmi háttere is van.
Ja, és egyes szám első személyben íródott, mint az Éhezők viadala, csak itt egy fiatal fiú szemszögéből.
Marie Lu - Legenda
Én nagyon szerettem az Éhezők viadalát és ezt a sorozatot is ugyanúgy a szívembe zártam. :)
Patrick Rothfuss: A szél neve
egyik kedvencem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!