Milyen A Gyűrűk Urára, meg a Tűz és jég dalára hasonlító fantasy regényeket tudtok ajánlani egy 13, lassan 14 éves lánynak?
Ami a Tűz és jég dalára hasonlít,az lehetőleg ne legyen túl trágár:)
Egyébként meg utóbbit nem olvastam még ki,de nekem nagyon tetszik/tetszett mindkettő.Még a Gyu is,pedig abban nagyon sok a leírás.
Szerintem a Gyűrűk Ura és Martin sorozata egyáltalán nem hasonlítanak.
A GyU egy mese, elejétől a végéig, a Tűz és Jég dala pedig akár történelmi is lehetne, realisztikus, néhány mesebeli elemmel.
Az első törvény inkább a jég és tűz dalára hasonlít, de több varázslat van benne, és kevesebb főszereplő, így könnyebb olvasni.
Mindig azt mondják, ha szeretted a Narniát, szeretni fogod a Gyűrűk Urát is, és szerintem ez fordítva is megállja a helyét :)
Szóval folytasd a Narnia Krónikái-val :)
Őszi Alkony Sárkányai
Téli Éj Sárkányai
Tavaszi Hajnal Sárkányai
És még jó pár része van
Margaret Weis és Tracy Hickman írta a sorozat legfontosabb és legjobb könyveit.
Hasonlít a Gyűrűk Urára egy kicsit de a karakterek összetettebbek nem mindenki jó vagy gonosz.
A Gyűrűk Urát még nem olvastam, de láttam, és tervezem hamarosan olvasni.(A másikról kb. semmit sem tudok, így ahhoz nem fűznék semmit sem).
Ha tetszett a Gyűrűk Ura és hasonló könyveket keresel, akkor ajánlom Christopher Paolini Örökség-tetralógiáját.
Elég hosszú az összes része, az utolsó közel 1000 oldalas, de nekem még kevés is volt :) Itt vannak sorban a részek:
1. Eragon
2. Elsőszülött
3. Birsingr
4. Örökség, avagy a Lelkek Sírboltja
(Remélem tudtam segíteni)
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!