Mondanátok jó fantasy regényeket, novellákat? Hasonlóakat, mint a Vaják (witcher)
Nem ismerem a Vajákot, de elolvastam róla pár kritikát. Szerintem próbáld meg Tad Williamset! A Virágok háborúja tetszett, egészen rendkívüli világot talált ki, de jó a Shadowmarch tetralógia is, kicsit hagyományosabb, annak viszont csak az első két része jelent meg magyarul.
Én nem szerettem, de a húgomnak tetszett Clive Barkertől a Korbács. Barker a fantasy és a horror határán egyensúlyoz, nagyon kalandos, de néhol hátborzongató (nekem néha gyomorforgató) a sztori. Viszont tagadhatatlan, hogy nagyon tud írni a fickó.
Esetleg ajánlom még Ursula K. LeGUin szigetvilág-történeteit. Hagyományos varázslós fantasy, de kicsit borongósabb hangulattal. Ami még tetszett, az Raymond E. Feist Résháború-sorozata (Mágus, Tanítvány, Ezüsttövis, Sethanon alkonya). Állítólag jó még Orson Scott Cardtól a Teremtő Alvin sorozat is. Én csak a Múltfigyelőket olvastam tőle, az időutazós, de nagyon ott van a szeren!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!