Vannak nagyon jó letehetetlen könyvek kezdő olvasó részére?
A kezdő olvasónak szívesen megismernénk a nemét és a korát :)
Egyébként Agatha Christie tökéletes ebből a célből. Rövid, izgalmas, könnyű nyelvezetű. Ha lány vagy, és mondjuk 22 év alatt, akkor a Vörös Pöttyös könyvek között is találsz magadnak valót.
Én is a Szent Johannát, vagy a VP könyveket ajánlom. Bár szerintem először pl. a Csontvárossal próbálkozz, mert a többi erősen eloszlik imádók és utálók között, szóval nagyon szélsőségesek.
Mondjuk én kezdő olvasóként a Harry Potterrel, Gyűrűk urával és Trónok harcával indítottam. XD
Igazából kicsit konkrétabbat is írhattál volna, mert nagyon sok tényezője van, hisz' nagyon sok féle-fajta fantasy könyv van. Értem itt a korra, nemre, arra, hogy eddig mit olvastál. Ez utóbbi fontos, mert pl. egy Stephen King esetleg Dosztojevszkij irányultság után nem hiszem, hogy Twilight-ot vagy Szent Johanna Gimit fogsz a kezedbe venni. Még kezdőként sem.
De itt van pár, amivel érdemes indítani:
Bartimaeus-trilógia - Bartimaeus Jonathan Stroud
Gránit szív - Eve Rigel
Dűne-sorozat - Frank Herbert
H.P. Lovecraft összes műve
A talizmán - Stephen King
A holtak hajnala/A pokol pereme/A kígyók városa - trilógia - Darren Shan
Harry Potter - J.K. Rownlin
Gyűrűk Ura - trilógia + A babó - J.R.R. Tolkien
Isten balkeze - Paul Hoffmann
Dean R. Koontz könyvek (bár ez már nem mondható egyértelműen fantasynak, de vannak benne olyan elemek)
Gergő-kötetek - Böszörményi Gyula
Anne Rice könyvek (Boszorkányok órája, Interjú a vámpírral, etc. - ez a nő a nagyasszonya ennek a témának)
De legközelebb tényleg pontosabban írd le, hogy mire gondoltál. :) Nagyon kezdőknek Bartimaeus, Gergő, Harry Potter és komolyabb témakörök esetén Gyűrűk Ura. A többi akkor, ha bejött a stílus, de még mindig kezdőnek érzed magad. Bár Lovecraft már annyira nem a kezdő kategória, de nekem ő az elsők között volt.
Jah, és Twilight-ot azt nagyon nem ajánlom. (Max. akkor, ha a film nagyon bejött.) Bár én eleve nem szerettem a filmet, de adtam esélyt a könyvnek magyarul is, angolul is... hát, mindenhogy úgy éreztem, mintha egy infantilis, macskás vénlány írta volna a többi macskás vénlánynak, csak véletlenül az unokájának postázta, aki még életében nem olvasott normális könyvet.
Kedves olvasó, hallottad már azt, hogy Káma szutra?
Amúgy Vaják könyvsorozat nagyon jó, azzal nem lehet melléfogni, jobb, mint a Harry Potter, csak nem ismerik annyian
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!