Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok írni nekem pár jó...

Tudnátok írni nekem pár jó fantasy könyvet?

Figyelt kérdés
Az se baj ha vicces ;)
2013. márc. 10. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:

George R. R. Martin: Trónok Harca

Jelenlegi kedvenc fantasy könyvem- most olvasom az 5. és egyben- egyenlőre- az utolsó megjelent részét. Hihetetlenül jónak tartom, mert nem az elcsépelt fantasy szálat erősíti, inkább egy olyan lovagkorba repít el, ahol cselszövéssel, ármánnyal (néha pedig szexszel) fűszerezi és teszi elképesztően izgalmassá a történetet. Olyan kérdéseket vet fel,ami hűen ábrázolja egy ilyen kor problémáit. Hol húzódik a becsület határa? Az igazságos uralkodónak kegyetlennek is kell lennie? Egy jó harcos, jó király is lehet? Tehetek úgy jót, hogy az nem eredményez rosszat is? A saját érdekem előrébb való, vagy a népé, akit vezetek? A becsvágy mindig rossz tanácsadó? A karakterek mind-mind szembenéznek ezekkel a kérdésekkel és mindannyian más választ adnak rá. Martin igazi újító ebben a már-már rongyig koptatott műfajban , mert szereplői szinte életre kelnek a könyv lapjain, fejlődnek az eseményekkel, tanulnak hibáikból, újraértelmezik a világról alkotott elképzeléseiket és mégis hűek maradnak önmagukhoz. Az egy-egy szereplőnek szentelt fejezetek, pedig megmutatják, hogy milyen vékony határ húzódik jó és rossz között, minden karakter egyszerre szerethető és persze utálatos is lehet. Emellett pedig a fantasy elemei sem maradnak el: Északot gonosz lidércek fenyegetik, a papok a tűzből olvassák a jövőt, messze délen sárkányok szelik át az eget... és még több mesebeli esemény történik a Martin által megteremtett Hét Királyságban, de ezek mindig újszerűek, mert nem a régebbi fantasy művek teremtményeit idézi. Csak ajánlani tudom.

Tolkien- Gyűrűk Ura

Szerintem nem kell bemutatnom. Habár a Trónok harcát jelöltem meg, mint mostani kedvencemet, ám a Gyűrűk Urához még Martin sem érhet fel.

Rowling- Harry Potter

Akkor ajánlom ha fiatalabb olvasó vagy és csodás kalandokra vágysz. Inkább ezen "nőjél fel", mint a vöröspöttyös könyvek bármelyikén, mert akkor sosem kapsz majd kedvet Tolkien-hoz.

Én ezeket a könyveket sorolom a "jó fantasy" kategóriába, remélem kedvet kapsz majd valamelyikhez :)

2013. márc. 11. 01:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Terry Pratchett könyvei, pl. A mágia színe, Érdekes idők, Fegyvertársak - vicces, nagyon egyedi és nagyon színvonalas fantasyk
2013. márc. 11. 09:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

@1: Mindet ismerem, bár a Trónok harcát még nem olvastam, szerintem az túl kemény lenne nekem. Csak nemrég szerettem meg a könyvek világát, fantasyban pedig abszolút el vagyok tévedve, eddig csak mangával volt dolgom. Egyébként kövezzetek meg, de a Harry Pottert ki nem állhatom :|

Zöld pacsi persze ment, köszönöm :)

15F

2013. márc. 11. 21:59
 4/6 AccountManagerkovács ***** válasza:
Robert Jordan Wheel of Time regénysorozata. Megjelent magyarul is, de nem tudom, hogyan fordították, asszem AZ Idő Kereke
2013. márc. 12. 21:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Most Alastair Reynolds Jelenések terével szenvedek, ha befejeztem lecsekkolom miket ajánlottatok :)

2013. márc. 12. 21:41
 6/6 anonim válasza:

Christopher Paolini: Örökség ( Eragon, Elsőszülött, Brisingr , Örökség)

Nagyon jó, nekem nagyon tetszett!

2013. márc. 16. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!