Mi alapján dől el, hogy egy könyv milyen kategóriába tartozik?
Van egy készülőben lévő könyvem,ami horror-fantasy műfajon belül mozog. Eredetileg gyerekkönyvnek szántam,amolyan "borzongatóan viccesnek"mert darkosabb lenne,de egy gyerekkönyvhöz képest eléggé durva dolgok vannak benne.
Meddig minősül gyerekkönyvnek? Illetve a kész művet melyik kiadónak érdemes elküldeni? Nyomtatott formátumban,vagy e-mailen keresztül érdemesebb inkább? Természetesen le lesz védetve!
Illetve angolra is le van fordítva,a magyar szöveggel párhuzamosan írom.
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
Az angol fordítás elég rizikós tud lenni, kivéve, ha anyanyelvi szinten beszéled az angolt. Más különben nincs értelme fordítgatnod. Például van egy ismerősöm, ő már kiadatta a könyvét, és most dolgoznak a fordításon, és kiderült, hogy rengeteg szó van például a b*zira, úgyhogy sok mindent át kell fogalmazni benne.
Egyébként ha a történetet horror-fantasy, csak meg tudod állapítani, hogy vajon melyik korosztály élvezné jobban, ki a Te célközönséged elsősorban.
Az, hogy kinek küldöd el, a Te dolgod, konyvkiadas.lap.hu, ott válogass. Viszont egyesek kikötik, hogy csak postai úton fogad kéziratot, a többi fogadja elektronikus úton is. Viszont szerintem az elektronikus út egyszerűbb, pláne, ha levédeted, nincs mitől tartanod.
Köszi! :)
Az angollal nincs baj,megoldom.
Leginkább kamaszoknak szólna,kb. 7-12 éveseknek,de igazából szerintem még 15 évesek is jól szórakoznának rajt.
Kb.,mint a Scooby-Doo-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!