Ajánlanátok nekem középkorban játszódó vagy fantasy regényeket?
A gyűrűk ura, A jég és tűz dala, Eragon, A katedrális...szóval a szokásosakat már olvastam. Lehetőleg ne nagyon legyen benne szerelmi szál, mert azt sose bírtam. Inkább a véresebb,háborús sztorik jönnek be nekem.
Köszi a választ
17/L
Én legutóbb a Sötétpenge Malus regényeket olvastam (5 részes, de az 5. még nem jelent meg Magyarországon), ez a Warhammer világban játszódik, egy sötételf (druchii) szemszögéből, ennek okán tele van vérrel. cselszövéssel és harcokkal, szerelmi szál nem nagyon van benne :). Mindenképpen ajánlom, de egy minimális szintű előismeret a Warhammer világából szerintem szükséges hozzá.
Terry Goodkin-től a The Sword of Truth sorozat.
Angolul 11 részből áll, magyarul 32-ből, ugyanaz, csak szétszedték.
29 könyv innen egyébként le is tölthető:
Jó könyv, van benne szerelmi szál, de nem vészes.
Umberto Eco: A rózsa neve
A 14. században játszódik, egy fokkal komolyabb azoknál, amelyeket a kérdésedben említettél.
Terry Pratchett Korongvilág-regényei
Egy sok kötetből álló regényciklus, nem muszáj sorrendben haladni, de ha szeretnél, az első A mágia színe. Humoros fantasy.
Malust én is ajánlani tudom, annak ellenére hogy nem kifejezetten középkori és kicsit más a hangulata mint a felsoroltaknak. Véresnek azonban véres.
Erikson azt ismét csak ajánlani tudom, sőt kötelező elolvasni. Egy valamire figyelj azonban:
NEM SZABAD AZ ELSŐ KÖTETTEL KEZDENI!!! Egyrészt mert akkor már ott abbahagyod és lemaradsz a többi részről, másrészt meg mert beszerezhetetlen.
Patrick Rothfuss: A királygyilkos krónikája (Szél neve, Bölcs ember félelme)
Glen Cook: Fekete sereg sorozat
Terry Brooks - Shannara I. – Az első király
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!