Szeretnék könyveket olvasni, de már rengeteget olvastam! Nem szeretem a fantasy-kat, a vörös pöttyös könyvket. A kedvenc könyvem a Szent Johanna Gimi+Bábel. Tudnátok valami ilyesmi témájú könyveket ajánlani?
Szent Johanna és Bábel a rengeteg?
Írd le talán, hogy miket olvastál és, hogy mit szeretnél.
Na, akkor néhány:
Louise Rennison: A macskám, a családom... és a fiúk (+többi kötet)
Blue Jeans: Dalok Paulának
Pauline Fisk: Ház(asság)i feladat
Rachel Hawthorne: Bizalomjáték
Claire Loup: Amikor életemben először
E. Lockhart: A pasilista
Simone Elkeles: Tökéletes kémia
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Jay Asher – Carolyn Mackler: Kezünkben a jövőnk
Jonah Black: Jonah Black fekete naplója 1. – Csaj, csaj, csaj (+többi kötet)
Maggie O'Brian: Jéghercegnő
Thomas Brezina Fiúk kizárva! sorozata
Leiner Laura többi könyve
Katherine Applegate Szívzűrök sorozata
Kate McCaffrey: Behálózva
És ha egy kicsit komolyabbra vágysz, akkor mondjuk:
Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek
Gayle Forman: Ha maradnék; Hová tűntél?
Laurie Halse Anderson: Hadd mondjam el...
Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
Jennifer Donnelly: Északi fény
Siobhan Dowd: Éles és gyors sikoly
Meg Rosoff: Majd újra lesz nyár...
Beate Teresa Hanika: Soha senkinek
Jay Asher: Tizenhárom okom volt...
Saras Dessen könyvei
John Green könyvei
Nem szereted a fantasyt? Mármint egyáltalán? Ne haragudj, nem bántásból mondom, de ilyet még életemben nem hallottam. Nem csak vámpíros meg vérfarkasos van ám, van ezerféle, angyalos, tündéres, zombis, időutazós, sárkányos, hableányos, érzős, elementálos, alakváltós, boszorkányos, varázslós, szellemes, idegenes, stb. Gondolom akkor sci-fi, disztópia, horror, vagy posztapokaliptikus regények sem jöhetnek szóba, és mivel a komoly témákat is írtad, hogy inkább ne, ezért kiesik szinte az összes családregény, drámák, történelmi regények.
Hát, nem mondom, a legjobb témákat lőtted ki :D
Amik nagyon jók és szerintem tetszenének neked: Anna és a francia csók, Tökéletes kémia, A vonzás szabályai, Gyönyörű sorscsapás, Vajon létezik szerelem első látásra?
Bár a Szent Johanna gimire talán csak az Anna hasonlít egy kicsit, a többi nem.
És ha tanácsolhatok valamit: próbálj meg egy kicsit nyitottabb lenni! Én is olvastam a Szent Johanna gimit, tetszett is, de nem csak abból áll az élet és az irodalom, az ifjúsági sem, sőt! Ha minden könyvben csak azt keresed, lehet, hogy rengeteg olyasmit elszalasztasz, ami egyébként akár tetszene is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!