Gyűrűk ura vagy Harry potter?
Mindkettő jó.
Most épp a GYU-t olvasom, életemben másodszorra (nem érdektelenség miatt, csak nekünk nincs meg a könyv, és nincs sok mindenki, akitől kölcsönkérhetném), a HP-t milliószor olvastam. Nekem az A KÖNYV, ami megszerettette velem az olvasást, aminek már csak a hallatára mosoly ül ki az arcomra.
A GYU is nagyon tetszik, de nehezebb a nyelvezete, kevésbé akciódús, lassabban peregnek az események, hamarabb "lefáraszt". A HP-ből egy délután alatt több száz oldalt is elolvasok, a GYU hamarabb "lestrapál" ilyen szempontból. Mindkettő nagyszerűen felépített, több szálon futó történet saját univerzummal.
Szubjektíven nézve a Harry Pottert választanám:)
Filmből viszont a GYU a jobb.
A Harry Potter könnyen emészthető, szerethető és izgalmas, remek kikapcsolódás, igazi mese.
A Gyűrűk Ura olyan könyv, amihez le kell ülni, minden alkalomra rá kell szánni pár órát és fel kell rá készülni, hogy ez idő alatt nem sok minden történik. Ez egy lassabb folyó ugyan de mélyebb és szélesebb. Nem lesz minden oldalon varázspárbaj, mégis megigéz a világ amely oldalról oldalra kibontakozik előtted.
Mindkettőt érdemes elolvasni.
Nehéz a választás.
5 éve még a HP -t választottam volna, azon nőttem fel. Első moziélményeim egyike volt 2001-ben, amikor 5 évesen megnéztem. Azóta félek az utolsó Voldemortos jelenettől brrr. A könyveket pedig 10 évesen kezdtem olvasni, szerintem Rowling miatt szerettem meg az olvasást. Felejthetetlen élményeket adott, viszont a végére már kezdtem megunni, na nem a könyveket, hanem a filmeket. Talán a 4. résztől kezdett romlani a színvonala a filmeknek, elkezdett hollywoodiasodni. Csak a pénz, csak a pénz...
A GyU- filmekkel viszont nem volt ilyen gondom. Nagyon kidolgozott és meg se túl lihegett filmek lettek belőle. És most, hogy a nyáron újra olvastam a könyveket még inkább tetszik. Olyan gyönyörűen ír JRRT !
Szóval A gyűrűk urára szavazok
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!