Világszinten A Gyűrűk Ura vagy a Harry Potter a népszerűbb?
Szerintem a Harry Potter. Azért mert kortárs, és mert olvasmányos, igazándiból szórakoztató irodalom.
A Gyűrűk Urát már a szépirodalom kategóriába sorolom, keményebb dió; fix, hogy annyian nem olvasták, mint a HP-t.
Csak egy statisztikai adatot tudok, azt is véletlenül. Az USA-ban a fantasy könyvek eladási listáját Rowling vezeti (és Terry Pratchett a második).
Egy eladási lista azonban nem teljesen mérvadó, ugyebár. Meg időnként változik is. De ez az adat viszonylag friss.
A válasz csak viszonylagos lehet.
Az említett könyvek főleg a fiatalabb korosztályoknál népszerű, az idősebbek csak a címüket ismerik.
Én is több ezer könyvet olvastam eddig, de ez a két könyv kiesik az érdeklődési körömből.
szerintem a Harry Potter
de attól is függ, hogy a filmet vagy a regényt érted a kérdésben
mert én pl hatalmas HP fan vagyok de a filmeket katasztrofálisnak találom, nem szeretem, csak az első kettőt
4.-nek üzenem, hogy amit írt az baromság.
A Gyűrűk Urát én már bőven azelőtt olvastam, hogy a film megjelent volna. Maga a mű 1937 és 1949-ben készült. 1954-ben adták ki és már akkor is világhírre tett szert.
Egyébként C. S. Lewis is akkor tevékenykedett és lám a könyveiből a filmek még csak most készülnek (Narnia krónikái). Ha valóban mind a 7 részét meg akarják filmesíteni, akkor még legalább 3-4 rész hátra van (nem tudom mennyit csináltak meg eddig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!