Elkezdtem írni egy "könyvet", A Szent Johanna Gimi és a Csábitásból jeles alapján. Még nagyon az elején vagyok, és a történetben elakadtam. Segitenétek?
Nagyon gáz,hogy mindannyian csak már ismert könyvekből merítetek ötletet...inkább találnátok ki valami sajátot!(kérdező,ezt nem neked mondom,hanem a többi válaszolónak)
Attól,hogy az alkonyatból,a szent johanna gimiből stb-ből adtok ötleteket,attól egy könyv nem lesz eredeti,csak utánzat.Találjatok ki saját ötleteket,amik egyediek.
Könyvet írni egy már megírt regény alapján teljesen értelmetlen, fölösleges időpocsékolás. A Szent Johanna Gimi olyan hatalmas népszerűségre és rajongótáborra tett szert, hogy Magyarországon szerintem nincs olyan ember, aki ne hallott volna róla még, éppen ezért nem fogsz tudni a lekoppintásával élvezhető regényt írni, hiszen már létezik egy, az SzJG rajongók pedig rengetegen vannak: nem fogják szeretni a regényed, hiszen a rajongásuk tárgyát szégyenítetted meg, vagyis lemásoltad.
Ha magadnak írod, nincs vele semmi baj, bár szerintem gyakorolni is csak egy eredeti ötlettel érdemes. Én a helyedbe nem írnám tovább, te is tudod, hogy le szokták fikázni a lopott ötlet alapján íródott regényeket. Kezdj el egy új sztorin dolgozni, ha nincs ötleted, pihenj egy kicsit, tarts szünetet. Csak várnod kell, és jönni fog az ihlet.
Egy gimis történetet nem lehet eredetien leírni, de ötleteket kértél, így leírok egy párat. (Figyelmeztetés: Az ötletek által a regényötlet ugyanolyan tucat marad, csak színesíti, kiegészíti egy kicsit)
1. Természetfeletti képességgel rendelkező szereplők. Mindig feldobják a tiniknek írt regényeket.
2. Főszereplő időutazó képessége: Ha pl. a főhősöd egy másik korból származik. Sablonos, de nem rossz.
3. Tanár-diák szerelem. Érdekes végeredményt szülhet.
4. Főszereplő pasi szerelmének titka: Valami, ami miatt nem lehetnek egymáséi.
5. Két főszereplő szemszögéből megörökített történet. A legunalmasabb sztorit is kiszínezheti.
6. Több szerelem egyszerre, döntésképtelenség, megcsalás, stb. Imádni való konfliktusokat szül.
7. Homoszexuális főszereplő, drog- alkoholproblémák. Valami, ami miatt a főszereplőd nem mindennapi.
Szóval ennyi lenne. Ha szereted a sztorit, írd meg, de ne várd, hogy mások is szeressék majd. Ez a legfontosabb tanács, a többit meg majd eldöntöd te.
Én igazából szeretem az ilyen könyveket, sőt imádom.
Lehet benne olyan is, hogy valaki (egy srác) egy másik suliban megbukik és áthelyezik hozzájuk.
Vagy a főszereplőnek legyen egy volt-legjobb barátja, akivel már inkább rivalizál...
Elküldenél egy részletet? :)))
húú, de kreativ, egyedi, stílusos ez a... pár sór! Csak így tovább ;)
(ennél rövidebb és tucatabb, helytelenebb "részletet" nem tudtál volna küldeni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!