Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy sikerült a történetem?

Hogy sikerült a történetem?

Figyelt kérdés

Egy rendőrautó fordult be az utcasarkon, hangos szirénázásával felverve a városka békés csöndjét. A benne ülő fiatal férfi arca halálsápadt volt, szemében aggodalom ült. Eszeveszett tempóban száguldott el a főtér előtt álló templom mellett, majd gyorsan lefékezett, s kiugrott a járműből. Fegyverét szorongatva rohant be a tőle nem messze lévő erdőbe, és elveszett a sötétben. Mivel nem fordult hátra, nem láthatta, ahogy egy árny, gúnyos mosollyal az arcán utána vetődik. A hajsza még sokáig tartott, mígnem a járőr halálfáradtan rogyott le a földre. Idegesen pásztázta végig a környéket, levegőt is alig mert venni. Tudta, hogy most ő következik. Rájött, végzetes hibát követett el azzal, hogy beleavatkozott a dolgok menetébe.

Halvány gyertyafény világította be a kis termet, ahol két nő adott találkozót egymásnak. A helyiségben csak egy egyszerű, régi fényképezőgép foglalt helyet. Kopogás hallatszott, kinyílt az ajtó, s egy furcsa alak tűnt fel a küszöbön. Mogyoróbarna szeme hidegen csillogott, levetette fekete bőrkabátját, miközben a gép elé állt.

- Csak egyet- utasította a hölgyeket, akik buzgón teljesítették kérését. Vaku villant, és máris készen volt a kép. A vendég biccentett köszönésképpen, és amilyen csendben jött úgy is távozott.

Az egész ház aludt, mikor megtörtént a legrosszabb. Halk, keserű kacaj hasított az éjszakába, miközben a képmás életre kelt. De azt senki sem sejtette, hogy a fényképező az emberek legszörnyűbb, legsötétebb vágyait hívja elő a mélyből. Az elfojtott érzéseket, amikről jobb, ha senki sem tud. A szörny szájából vér csöpögött a padlóra, keze helyén hatalmas pengék álltak ki a testéből. Nesztelenül lopakodott el az alvók ágyáig, és lecsapott. Hangtalanul, akár egy kísértet. Eszelős tekintettel kaszabolt le mindenkit, akit az épületben talált. Mikor az utolsó ajtóhoz ért, megtorpant, ugyanis a szobából l fény szűrődött ki. De hamar összeszedte magát, és berúgta a bejáratot. A teremben tartózkodó fiatal megrettenve pattant fel az íróasztaltól, és mikor a szörny közeledett, hogy bevégezze küldetését, felkapta és hozzávágta a széket. Ám ettől a gyilkos csak még dühösebb lett. Szétvagdalt mindent, haragja nem ismert határokat. A fiú minden bátorságát összeszedve kiugrott az ablakon, fájdalmas sebeket szerezve ezzel. Futott, ahogy csak bírt, mígnem észrevett egy járőröző rendőrautót.

- Segítsen, kérem, segítsen!- ordította torkaszakadtából. Látta, amint egy fekete hajú férfi kiszáll a kocsiból, és felé veszi az irányt. Megkönnyebbülten sóhajtott fel, ám a következő pillanatban égető kínt érzett a mellkasában, ahogy a penge átszakította a testét. Megtántorodott majd összeesett. Levegőért kapkodva próbált magánál maradni, de lassacskán elvesztette az eszméletét. Utolsó emléke a járőr volt, ahogy fegyverrel a kezében közeledik, s rálő a támadójára.

- Itt Brian a központnak, segíteniük kell. Ismétlem, életveszélyben vagyok, segítsenek! Valaki!- zokogta a járőr nekitámaszkodva egy fának. Sebeit, amiket menekülése során szerzett, csípték a sós könnyek.

- Előlem nem futhatsz el- suttogta egy vészjósló, hideg hang a fülébe.

A napsugarak lágyan emelkedtek a horizont fölé, és tanúi lehettek a férfi első, fájdalmas üvöltésének. S mikor a nap újra lenyugodott, az élet utolsó morzsája is elpárolgott a szerencsétlenül járt áldozat testéből. Egyedül, szenvedve jutott át a másvilágra, de nem tudta megmenteni a város lakóit a rájuk váró veszélyektől. A képmás még ma is a környéket járja, őrült nevetése beleivódott az emberek emlékeibe. Ő a kétpengés gyilkos, az éjszaka démona, a legsötétebb éned. Vigyázz, hogy soha ne kerülj vele szembe. Ha kiszabadul, többé nincs esélyed. Elvesztél.

2013. szept. 15. 18:57
 1/9 anonim ***** válasza:
egész jó. bár itt ott vannak benne hibák. gyakorolj sokat és jó lesz.
2013. szept. 16. 21:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik!!!! :)
2013. szept. 21. 15:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Kicsit fura, de nem rossz. Ugyan vannak benne hibák, pl. egy árnynak nem igazán szokott gúnyos mosoly lenni az arcán, mármint ha árny, akkor nem látszik, meg a "találkozót adott" kifejezés nekem kicsit erős, de annyira nem vészes. A történeten még lehetne dolgozni, de egész jó.
2013. okt. 6. 18:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Igazat adok az előttem szólóknak, tényleg egész jó történet, de engem még az is zavar, hogy ott, hogy "- Itt Brian a központnak, segíteniük kell. Ismétlem, életveszélyben vagyok, segítsenek! Valaki!- zokogta a járőr nekitámaszkodva egy fának. Sebeit, amiket menekülése során szerzett, csípték a sós könnyek." Itt inkább úgy kéne, hogy mondjuk : zokogta a rádióba/adó-vevőbe, vagy mit tudom én, mert nem csak a semmibe mondta, és a rendőrök/járőrök inkább úgy mondanák, hogy: itt 52-es (esetleg 52-es járőr) a központnak... Amúgy nem rossz.
2013. okt. 6. 20:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Jó lesz ez, csak csiszolni kell a tudásoson. Például figyelj a szóismétlésre. Halálsápadt... halál fáradt. Írj egy kicsit választékosabban.
2013. okt. 19. 00:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, nagyon sokat segítettetek^-^
2013. okt. 19. 10:47
 7/9 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik :) Gratulálok :)
2013. okt. 26. 15:23
 8/9 anonim ***** válasza:

hallod, ez valami rohadt jó.

egyébként ez mi lesz? mármint ennyi az egész történet, vagy pl. regényt írsz?

ha az utóbbi, elküldöd majd az egészet nekem? :P

15L

2013. okt. 26. 19:24
 9/9 A kérdező kommentje:
ez a történet ennyi, de van egy blogom, ahol írok egy másikat, az hosszabb :) Ha akarod, megnézheted: [link]
2013. okt. 27. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!