Kinek melyik Harrry Potter köny tetszett a legjobban? És miért? (én elolvastam csak kíváncsi vagyok)
A harmadik, mert ott volt a csúcson az írónő. Érezhető az egész regényfolyamon egy eleinte emelkedő, aztán csökkenő tendencia a színvonalban, amelynek a csúcsa a harmadik kötet. Az első kettőben Rowling még egy kicsit kereste a stílusát, a negyediktől kezdve pedig már nagyon erősen rányomta a sorozatra a bélyegét a profitorientáció. A harmadik rész e kettő között helyezkedik el: Rowling már magára talált, de még nem rakta tele a könyveit fölösleges helykitöltő sületlenségekkel a terjedelem növelése végett.
A harmadik kötet úgy jó, ahogy van. Remekül megszerkesztett és figyelemre méltó színvonalon megírt, értékes könyv. Amit a sorozat egészéről nem feltétlenül lehet elmondani, bár egy elolvasást azért megér mind.
Heló!
A negyedik. Nagyon sokat kapunk a varázsvilágból, a történet ott veszi fel a végleges fonalat, jók az új karakterek, a csavar a történetben - és hosszabb, mint az előzőek, ami több élvezetes órát jelent :).
Nekem az ötödik. Minden volt benne, amit szeretek:
Lázadás, összefogás, a szereplők kezdenek felnőni, komolyodik a sorozat, és jó hosszú :D
Szerintem az 5-ös és a 7-es tetszett a legjobban. Az ötösben az az elnyomás, és ahogy titokban szervezkednek, harcolnak ellene. Meg a végén a harc a minisztériumban.
A hetes meg azért, mert ott más a felépítése, nem járnak iskolába, menekülnek, bujkálnak, közben meg keresik a horcruxokat. Ott is szeretem a végén az ostromot, hogy Harry megtud mindent (és ezáltal mi is).
De a többit is nagyon szeretem, talán a hatost nem annyira. Elsőre olvasva nagyon jó, de utána, mikor már tudjuk az emlékek tartalmát, kicsit egyhangú. De abban is van egy csomó kedvenc jelenetem :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!