Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kinek melyik Harrry Potter...

Kinek melyik Harrry Potter köny tetszett a legjobban? És miért? (én elolvastam csak kíváncsi vagyok)

Figyelt kérdés

2013. szept. 3. 07:08
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
Kb. 3 éve olvastam a szériát, szóval csöppet fakultak az emlékek, de talán a hatodik ill. utolsó rész tetszett a legjobban. Mégpedig azért, mert akkor már elkerülhetetlen volt a végső "megoldás", na meg az egyre nyomottabb hangulat is fokozta a feszültséget, de ez tetszett benne.
2013. szept. 3. 08:51
 2/23 anonim ***** válasza:
49%

A harmadik, mert ott volt a csúcson az írónő. Érezhető az egész regényfolyamon egy eleinte emelkedő, aztán csökkenő tendencia a színvonalban, amelynek a csúcsa a harmadik kötet. Az első kettőben Rowling még egy kicsit kereste a stílusát, a negyediktől kezdve pedig már nagyon erősen rányomta a sorozatra a bélyegét a profitorientáció. A harmadik rész e kettő között helyezkedik el: Rowling már magára talált, de még nem rakta tele a könyveit fölösleges helykitöltő sületlenségekkel a terjedelem növelése végett.

A harmadik kötet úgy jó, ahogy van. Remekül megszerkesztett és figyelemre méltó színvonalon megírt, értékes könyv. Amit a sorozat egészéről nem feltétlenül lehet elmondani, bár egy elolvasást azért megér mind.

2013. szept. 3. 08:56
 3/23 anonim ***** válasza:

Heló!

A negyedik. Nagyon sokat kapunk a varázsvilágból, a történet ott veszi fel a végleges fonalat, jók az új karakterek, a csavar a történetben - és hosszabb, mint az előzőek, ami több élvezetes órát jelent :).

2013. szept. 3. 09:18
 4/23 anonim válasza:
3. Azt többször is olvastam és mindannyiszor ugyanúgy izgultam, mint, mikor elsőre olvastam.
2013. szept. 3. 09:41
 5/23 anonim ***** válasza:
Talán az első, mivel ott tudjuk meg, hogy is néz ki a varázsvilág. Szinte együtt kóborlunk a Roxfortban. Barátunk a kaland hívó szava mindig jobb, mint maga az esemény. Mint pl Karácsony előtt 1-2 nappal a várakozás. Vagy egy hangulata.
2013. szept. 3. 11:06
 6/23 anonim ***** válasza:
Az utolsó. Tetszik, ahogy befejezte a történetet. Én semmit se változtatnék a végén. Meg az is tetszik, hogy Harrz milyen nevet adott a gyerekeinek. Szép.
2013. szept. 3. 13:15
 7/23 anonim ***** válasza:

Nekem az ötödik. Minden volt benne, amit szeretek:

Lázadás, összefogás, a szereplők kezdenek felnőni, komolyodik a sorozat, és jó hosszú :D

2013. szept. 3. 14:57
 8/23 anonim ***** válasza:

Szerintem az 5-ös és a 7-es tetszett a legjobban. Az ötösben az az elnyomás, és ahogy titokban szervezkednek, harcolnak ellene. Meg a végén a harc a minisztériumban.

A hetes meg azért, mert ott más a felépítése, nem járnak iskolába, menekülnek, bujkálnak, közben meg keresik a horcruxokat. Ott is szeretem a végén az ostromot, hogy Harry megtud mindent (és ezáltal mi is).

De a többit is nagyon szeretem, talán a hatost nem annyira. Elsőre olvasva nagyon jó, de utána, mikor már tudjuk az emlékek tartalmát, kicsit egyhangú. De abban is van egy csomó kedvenc jelenetem :))

2013. szept. 3. 15:32
 9/23 cathilina ***** válasza:
A negyedik. Kapunk némi betekintést a varázslóvilágba, a szereplők elkezdenek felnőni, Voldemort visszatér, Rowling még nem kezdett el olyan hibákat gyártani Harrynek, ami igazából jó tulajdonság... Nem azért, nekem összességében tetszett majdnem minden rész, de az tényleg megfigyelhető, ahogy egyre rosszabb lesz.
2013. szept. 3. 22:09
 10/23 anonim ***** válasza:
Szinte lehetetlen volt kiválasztanom, de nálam egy hajszálnyival a negyedik kötet nyert. Ez még a többinél is több ötletet és varázslatot tartalmaz, a Kviddics Világkupa és a Trimágus Tusa nagyon részletesen és kiválóan ki van dolgozva, megismerünk egy csomó új lényt és új embert, minden sor izgalomban tart :)
2013. szept. 3. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!