Ha választani kellene egy kötelező olvasmányt, ami a legjobban tetszett, melyik lenne az? És melyiket utáltad a legjobban?
A Pál utcai fiúk a kedvencem,akárhányszor el tudnám olvasni! :)
Olyan nem volt amit utáltam volna,inkább csak nem tetszett,unalmasnak találtam.. pl az Egri csillagokat..
Kedvenc: Háát nem tudom. Talán az Ábel a rengetegben, vagy a Szent Péter esernyője, esetleg a Pete Pite, vagy a Koppányi aga testamentuma - nem tudok kedvencet mondani, de ezek voltak talán a legjobbak a kötelezők közül.
A legjobban utált: Kertész Imre Sorstalanság, 7. után ezt oda adni a gyerekekenek a világ legnagyobb baromsága. Számomra a könyv olyan szörnyű volt, hogy szerintem soha nem fogom újra elolvasni, sőt lehet még Kertész könyvet sem fogok többet a kezembe venni. Vagy a másik nálam nagy utálatnak örvendő kötelező Mihail Bulgakov A Mester és Margarita című regénye volt. 9-ben ezt sem adnám gyerek kezébe, nekem túl bonyolult volt, nem is tudtam végig olvasni.
Bocsi, hogy nem tudtam választani, de egyszerűen nem ment.
Legjobban szerettem: Pál utcai fiúk
Legjobban utáltam: Szent Péter esernyője (egyszerűen annyira régies volt a nyelve, hogy minden második szónál meg kellett néznem, az most éppen mit jelent... és engem az ilyesmi zavarni szokott).
Kedvenceim voltak: Frankenstein, Az arany ember, Vörös és fekete, A Mester és Margarita, Bűn és bűnhődés
Utáltam: A kis herceg, Lassie hazatér, Csongor és Tünde, Az arany virágcserép, Tüskevár
Kedvenc: Pál utcai fiúk
Leginkább rühellt: A kőszívű ember fiai
legjobbak: rómeó és júlia, fösvény, harry potter és a titkok kamrája, faust
legrosszabb: bánk bán, anyegin, kőszívű ember fiai (utolsó 2 évben nem igen olvastam el a kötelezőket, de majdnem biztos vagyok benne, hogy az arany ember meg a goriot apó is ebben a kategóriában foglalna helyet :D)
Tetszett: az összes Moliere dráma (A fösvény, Tartuffe, Képzelt beteg, Kényeskedők, stb), Szent Péter esernyője, Az arany ember, 1984, Bűn és bűnhődés, Nyomorultak, Dekameron, Anna Karenina, Köpönyeg, Pál utcai fiúk
Nem tetszett: Légy jó mindhalálig, Az ifjú Werther szenvedései (szenvedtem én is eleget az olvasása közben), Egri csillagok
bocsi, de nem tudtam csak egyet írni :D
Kedvenc: Mester és Margarita, nekem nagyon tetszett, egy délután alatt végigolvastam. Sokkal jobb, mint valami béna, lebutított regény.
Legrosszabb: A párizsi Notre Dame, azaz a kötelező, amit jelenleg olvasok. Azt hittem, ez egy tök jó könyv lesz, csupa jót hallottam róla, de körülbelül arról szól, hogy Victor Hugo miyen művelt, minden második mondat latinul van, ami a latinórák után nem hiányzik, diffúz és unalmas. Ráadásul még jó sok hátra van belőle. :D
Kedvenc: Légy jó mindhalálig. :)
Olyan nincs, amit utáltam, mert ami nem tetszett az elején, azokat csak rövidítettben olvastam el, így nem pocsékoltam velük az időmet, de valószínű az orosz drámák voltak a legkevésbé kedvenceim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!