Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Én nem tudom, írtátok-e már, de ott van Dumbledore madara, Fawkes, akinek a könnye gyógyító erejű.
Ha Harryt meggyógyította a majdnem halálból, hát miért nem gyógyította meg Dumbledore kezét is a hatodik részben?
Illetve nem emlékszem, hogy az első két könyvben megemlítenék az Avada Kedavra átkot, viszont a második film végén Lucius elkezdi mondani. Aztán lehet, hogy csak átsíklottam felette a könyvben, de ha 10x nem olvastam el, akkor egyszer sem.
Szerintem Fawkes könnye csak magát a sebet tudta volna meggyógyítani, azt az átkot/rontást ami a gyűrűben volt és lassan szétterjedt Dumbledore testében nem, mert az nem megfogható dolog, mint pl. a Baziliszkusz mérge a második kötetben. Ha ez így érthető. :D
A filmek pedig később készültek mint a könyvek, mikor az a film elkészült már kijött a negyedik kötet is, ami tartalmazza a halálos átkot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!