Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen lett a könyvem előszója...

Milyen lett a könyvem előszója? Érdemes folytatnom, vagy találjak ki egy új történetet?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek írni, leginkább fanfictionokat írok. Most egy saját töri előszóját, vagyis inkább egy ötletet írtam... A címe ez lenne: Egy naiv lány története Folytassam?

Előszó

Volt már olyan, mikor úgy érezted minden tökéletes?Aztán rájöttél hogy semmi sem egy tündérmese?

Hittél benne, bíztál mindenkiben, ám csúnyán pofára ejtettek?

Már veled is történt ilyen?Vagy te még mindig naivan látod a világot?

Ne tedd!Akkor esel a legnagyobbat, amikor már minden a legjobbak szerint alakul...Amikor már azt hiszed ez a legtökéletesebb világ...Ekkor esel a legnagyobbat.

Velem is ez történt...

Kíváncsi vagy, én hogy küzdtem fel magam a földről?Én is magasról estem.Azt hittem, nekem van a legjobb életem.Azt, hogy csak az emberek hiszik hogy az élet könyörtelen...Kinevettem őket, a képükbe röhögtem!Aztán egy napon, már hittem nekik.Beláttam hogy igazuk volt.Már nem tudom miben higgyek.Vajon sikerül újra megbíznom az emberekben?Vagy számomra már nincsen kiút?Kövesd a történetem, tudd meg, én hogy látom a világot!Bízom benne, hogy mindenki, aki ezt elolvassa erőt merít majd az én hibáimból, naivságomból.Kezdjük az elején...

2013. aug. 16. 20:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hú ez nagyon gagyi.
2013. aug. 18. 09:25
 12/18 anonim ***** válasza:

Írásjelek után SZÓKÖZ, előtte nem kell - erre figyelj oda.

Ez egy sablonos, semmitmondó szöveg...

"Beláttam hogy igazuk volt." Helyesen: Beláttam,,,,,,, hogy igazuk volt. (azért az a sok vessző, hogy éreztessem veled, hol a hiba.) "hogy" előtt mindig kell vessző, csak ha nem azt fejezi ki, hogy "miképpen" "mimódon", tehát "hogyan", ami lehet szimpán "hogy" is. A kettőt ne keverd össze.

amúgy ebből sokat nem lehet leszűrni, csak azt, hogy sablonos. És ráadásul már mindent elmondtál, nem is kéne elolvasnim a történetet, ahoz, hogy tudjam, mi történik :/

írj egyedibbet, kiszámíthatatlant ;)

2013. aug. 18. 10:17
 13/18 anonim ***** válasza:

Úgy érted, hogy az ELŐSZAVA, ugye?

Előbb tanulj meg helyesen írni és alapszinten kezelni a szövegszerkesztőt, valamint olvass el egy néhány könyvet, hogy legyen valami mondanivalód is. Ja és ne SZJG-t meg ilyeneket olvass, mert azzal nem leszel beljebb, hanem valami értelmeset.

Amíg a helyesírásoddal is ilyen súlyos és alapvető gondok vannak, amíg nem teszel szóközt az írásjelek után, és nincs különösebben mondanivalód sem, addig írj naplót, abba írd le a gondolataidat. Gyakorlásnak egyelőre ez is tökéletesen megfelel. Emellett olvass sokat, lehetőleg szépirodalmat vagy más igényesebb könyveket, és figyelj oda nyelvtan órán.

2013. aug. 18. 16:26
 14/18 anonim ***** válasza:
48%
nagyon jó az előszó csak igy tovább
2013. aug. 20. 18:12
 15/18 anonim ***** válasza:
és mármint bocsánat de ez nem olyan oldal hogy "hogyan írjunk helyesen"
2013. aug. 20. 18:13
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
ja, csak aki könyvet akar írni, annak az a MINIMUM, hogy helyesen ír.
2013. aug. 20. 18:17
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdd azzal, hogy helyesen írsz! Mint előttem is mondták, nincs szóköz, és némely szavakat sem írsz helyesen. Ez a szöveg nem volt túlságosan figyelemfelkeltő, lehetnének benne csavaros szálak, ne ismételgesd, hogy milyen naiv is voltál, szerintem ennek a szövegnek a fele is simán elég lenne az előszóhoz, hogy utána a kedves olvasó kíváncsian olvassa tovább.
2013. aug. 21. 09:44
 18/18 anonim válasza:
Szerintem eleg semmitmondo cim
2016. szept. 25. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!