Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 14 éves lánynak jó könyvek?

14 éves lánynak jó könyvek?

Figyelt kérdés
Olvastam már Agatha Christie-t, Tasmina Perry-t, de pl. Szjg, éhezők viadala, percy jackson és az olimposziak, alex rider (sorozat), most valami újat szeretnék tudtok ajánlani jó krimi irót Agatha Cristien kivül? Lehet izgalmas ami letehetetlen és nem tul nyálas, ( nem szeretem a vámpíros könyveket, és Több piros pöttyöst se szeretnék olvasni) Ezek alapján tudnátok jó könyveket ajánlani és indoklást is kérnék, meg kort és nemet?

2013. jún. 25. 21:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. jún. 26. 19:10
 12/22 Fan ***** válasza:
100%
Az Eperszedő igaz hogy vörös pöttyös de krimi és elvezhető.
2013. jún. 26. 20:53
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

A Sherlock Holmes törtérténetek ajánlanám krimi témában, A sátán kutyája az egyik legjobb Arthur Conan Doyle könyv, szerintem azzal kezdj. Nem krimi témában ajánlanám Szabó Magdát, nagyon jó könyvei vannak, pedig nem mai papucs ez a Magda (tudom, hogy béna poén, de kikívánkozott :D). A csíkos, és pöttyös könyveket is tudom ajánlani ( a szüleink idejében voltak menők, nem a vörös pöttyös könyvekre gondolok vannak köztük nagyon jók).

Tudom, hogy azt írtad nem kedveled a vámpíros könyveket, de szerintem megprobálhatnád Darren Shan Vámpír könyveit, mert nála a vámpírok nem csillognak, és a szerelmi szál is harmat gyenge, de remek történet szálai vannak, tele csavarokkal stb. , az eleje még nem annyira izgalmas, de a további regények már azok. Esetleg a Harry Potter könyveket is elolvashatnád.

2013. jún. 27. 09:12
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a vámpìrosok alatt pedig azt értem h twilligt, meg vámpírnaplók tehát a mai szemét már bocsánat aki kedveli. A harry pottert már olvastam és a régi vámpirokkal semmi bajom :-)
2013. jún. 27. 10:14
 15/22 anonim ***** válasza:

Tökéletesen egyetértek a tizenhármassal. Szabó Magdától én a Tündér Lalát ajánlanám leginkább, én 18 évesen olvastam, egy inkább felnőtteknek vagy érettebb kamaszoknak szóló, szép és néha kacagtató, néha szomorkás történet mesés keretek között.

Darren Shan is valóban kiváló szerző. A vámpíros sorozata egy kemény, de lebilincselő, és nagyon jó, igényes, kidolgozott jellemrajzokra épülő mű. Én ezen kívül még A vézna hóhért ajánlanám, ez egy elég komoly és kemény fejlődésregény, fantasynek álcázva.

2013. jún. 27. 11:34
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a tündérlalát is olvastam, de köszi :-)
2013. jún. 27. 11:56
 17/22 anonim ***** válasza:

Sir Arthur Conan Doyle műveit én is ajánlom.Ezen kívül:

-Tetovált lány:lassan indul be a történet,de aztán nem tudod letenni!

-Elfújta a szél:köze nincs a krimihez,de az egyik legjobb könyv,amit valaha olvastam.

-Egy gésa emlékiratai:filmen láttam először,és van ez a fura tulajdonságom,hogy ha egy film megtetszik,és tudom,hogy könyv az alapja,akkor nincs más választásom..:D Én a filmen és a könyven is bőgtem.

-Dan Brown könyvek:Angyalok és démonokat olvastam először tőle,krimiket ír,szerintem elég jókat.

-És most jut eszembe:Trónok harca,és ennek folytatásai.Az első rész kicsit lassú,Martin papa,mindent aprólékosan felvázol,hogy aztán később szépen eltudja rémíteni az olvasót,azzal,hogy megöli a kedvenc főszereplőidet.

-Éééés,hogyha a Trónok harca bejött,akkor Tolkien könyvek is mehetnek szerintem.

Remélem tudtam segíteni,és felkeltettem az érdeklődésedet 1-2 könyv iránt! Megköszönném,ha az általam ajánlott könyvek egyikét,ha olvasásukra szánod el magad,megírnád nekem. :)

18/L

2013. jún. 28. 00:29
 18/22 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok.Egyet kihagytam.Szabó Magdától az Abigélt.

Ez sem krimi,de van benne egy-két rejtély.Én nálam akadt olyan pillanat,hogy nem tudtam kivárni és előre lapozgattam információért.De tényleg,nagyon jó könyv!

2013. jún. 28. 00:32
 19/22 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm a válaszodat, majd megnézem a könyveket és írok majd.
2013. jún. 28. 11:51
 20/22 anonim ***** válasza:

Szia! Én nagyon imádom Robin Cook-ot, mostanában tervezem ismét elolvasni tőle a Ragály című könyvét. Ezen kívül orvoskrimiket szoktam olvasni. Pl. Martha Tailor: Dr Gyilkos

Ja, bocs, most nézem, hogy 14 vagy.. Akkor mégsem túl jó választás RC :(

2013. jún. 28. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!