15 éves lánynak nem vámpíros könyvek? /részletek lent/
Jay Asher: 13 okom volt
Sue Townsend: A 13 és 3/4 éves Adrian mole titkos naplója
Paulo Coelho: Veronika meg akar halni
Én Jodie Picoult könyveit nagyon szeretem, bár ezek nem könnyedek, de nagyon jók.
Aztán ott van még a Jane Eyre, ami örök kedvenc. Ha nem olvatsad, akkor mindenképp pótold a lemaradást:)
A Tizenhárom okom volt c. könyvet én nem ajánlom. Elolvastam, nem tetszett. A véleményemet molyon meg is osztottam, ha esetleg érdekel:) Amúgy tapasztalataim szerinte azt a könyvet általában azok kultiválják, akiknek a Twilight vagy a Shiver stb. is a kedvencük.
Nagyon jó könyv még a könyvtolvaj, ezt is ajánlanám. Én is egy ilyent 2-t fizet, 3-at vihet akcióban dobtam be a kosárba harmadiknak, nem bántam meg. Egy viccesebb könyv Christopher Moore Biff evanféliuma c. irománya. Amellett, hogy szétröhögtem magam rajta, tanultam is belőle egy-két dolgot. A Virágot Algernonnak c. könyv Daniel Keyes-től szinte letehetetlen. A köddé váltak c. könyv ilyen sci-fi-szerű, ha esetleg ilyen téma is érdekel, de az is jó. MEg van még egy, Stephenie Meyertől a Burok. Ezt is ajánlom. Romantikus regény, de sokkal jobb mint a tvájlájt szaga. Hát, egyszerre ennyi:) Ha esetleg tudsz német, még a Török kezdőknek (Türkisch für Anfanger) sorozatot is nézd meg, bár ez tudomásom szerint csak a Bookline-ról tudod megrendelni. Szintén német a Luft zum Frühstück, de lehet, hogy meg van angolul is valahol.
Jó olvasást:)
Én is a Jane Eyre-t és az Adrian Mole-t akartam ajánlani.
De szerintem jó még Luisa May Alcott Kisasszonyok című regénye, Mary Hoopertől az Édességek kicsiny boltja. Esetleg Gerald Durrell regényeiből bármelyik, ezek kissé más műfajok.
Esetleg Suzanne Collins - Az éhezők viadala (és folytatása)? Nem rossz könyv, igaz, alternatív jövőben játszódik, de nem azon van a hangsúly, hanem a történeten. Nekem csak annyi bajom van vele, hogy a főszereplő túl tökéletes, ezért én pl. nem tudom szeretni, de vannak mellékszereplők akikkel lehet azonosulni.
Aztán ott van George R. R. Martin A tűz és jég dala c. sorozata, az hihetetlenül jó. Igaz, fantasy, de az elején úgy érzed, hogy a középkorba csöppentél.
Ott vannak még a klasszikusok, mint a Jane Eyre, Üvöltő szelek stb.
William Golding: A Legyek Ura
Charles Dickens: Szép remények
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!