Ha írtam egy regényt, és az az álmom, hogy író legyek és könyvem is megjelenjen, akkor van értelme a regényem blogon a nyilvánosság elé tárni?
Szerintem nem zárja ki a blogon való megjelenés, hogy később könyv legyen belőle, de nem ismerem a kiadók hozzáállását. Ha sok követőt, rajongót szerzel, lehet, hogy ők is meglátják benne a lehetőséget.
De akár írhatsz még egyet, és akkor azt majd kiadják :)
4. vagyok
Néha nekem is vannak ilyen gondolataim, ebben a világban nem lehet tudni, de aztán ma csináltam egy blogot és igazából nincsenek negatív gondolataim. Aki az én szövegemmel akar ékeskedni, egészségére, gusztustalan. Bár én még nem írtam regényt, csak novellákat, amiről ugye tudjuk, hogy csak két-három oldalasak, de azokat sem csak magamnak, vagyis jó érzés ha az ember kap visszajelzéseket stb.
Ha felrakod, hiába lopják el, onnantól perelhetsz, hiszen igazolod, hogy a tied volt előbb. A szerzői jog téged véd egyéb jogvédelem nélkül is.
De valóban érdemesebb először ingyenesen olvashatóvá tenni a művet, így egyrészt mások is tudnak segíteni, ha javítanivaló van benne, másrészt megismered a célközönségedet, tudsz "toborozni", és ha tényleg írni akarsz, akkor nem egykönyves szerzőség az álmod, tehát tudsz újabb műveket is írni, amik talán jobbak is, mint az első. Több szem többet lát - sok olvasói visszajelzésből te is tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!