Szerintetek van értelme Magyarországon e-bookot kiadni?
Igen, van.
Én sok könyvet e-book formában olvasok.
Azt könnyebb magammal vinnem utazás közben, sok kis helyen is elfér.
Bár a hagyományos könyv az igazi számomra is.
Nemigazán, mivel 27%-os ÁFA van rajta, míg a papíron 5%-os. Emellett másolásvédelmet tesznek rá, ami szvsz használhatatlanná teszi, mivel amilyen eszközön először megnyitod, azon használhatod csak később, hiába olvasnád laptopon, e-book olvasón, mobilon, de még újratelepíteni sem lehet az op-rendszert, mert attól is használhatatlanná válik.
Ha ki akarsz adni egyet, akkor ne kérj érte magas árat, az emberek nem szeretnek olyanért sokat fizetni, amit konkrétan nem kapnak a kezükbe.
Kedves második!
Megkérdezhetem, milyen ezközt használsz, ami így működik? Nekem kindle-öm van, és bármilyen eszközön meg tudom nyitni ugyanazt a könyvet. Sőt, szinkronizálja is, hogy hol tartok benne.
Attól tartok, Mo-n még nem igazán kiforrott az ebook-piac.
Én is Kindle-ön olvasok e-könyveket.
De ugyanazt át tudom másolni laptopra vagy asztali gépre és megnyitni, olvasni, bármelyiken.
A másolásvédelem arra szolgál, hogy ha valaki felteszi a netre, hogy mások letöltsék, akkor be tudják azonosítani, hogy kinek a példánya került fel. Ezzel próbálják azt elérni, hogy mindenki vegye meg, és ne egy példány menjen "kézről-kézre".
Természetesen vannak olyan e-bookok is, amiket valóban telepíteni kell, és az eredetileg telepített eszköz azonosítójával használható onnantól kezdve. Én magam ilyet alapból nem vennék meg: mert akkor nem tudnám több saját eszközön olvasni.
1. voltam
2. vagyok
Hogy konkrétan, mire is gondoltam a másolásvédelemnél, arról pl. itt olvashatsz többet:
Sajnos már ott tartunk, hogy a gyártók terelik a felhasználókat az illegális változatok felé, mivel már a használhatóság rovására korlátoznak mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!