Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Reni szerintetek nem önző? (lent)

Reni szerintetek nem önző? (lent)

Figyelt kérdés
Virág nem egy IQ bajnok, de rajzban vmi eszméletlenül jó, ez az egyetlen dolog amihez ért, adatik a lehetőség, h bekerüljön egy baromijó rajzszakra, ami Bp-től sincs messze annyira, Reni kiborul és el sem engedi. Ellentétben Renivel, akit szinte bárhová felvesznek, kap egy ösztöndíjat (jó tom, hogy nagy dolog,de hátt..mégis, meg szentem Kinga jobban megérdemelte volna)Párizsba, jajj, de szomorúak vagyunk, mindent itt kell hagyni, hopp jön Cortez, na húzzunk innen. Pedig szentem Virág is tudta hogy Ricsi jönne vele...

2013. máj. 20. 12:32
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Én csak véleményt kértem, lécci ne veszekedjetek (tisztelet a kivételnek)
2013. júl. 17. 10:58
 22/29 anonim ***** válasza:
69%
Ez nem veszekedés, megmondtam, mi a véleményem a műről, mire a sok rajongó közölte, hogy én tuti egy műveletlen idióta vagyok, mert meg merem mondani, hogy olvastam már jobb könyvet is ennél, és valóban irritáló a főszereplő. De ti magyarórán is minden egyes elolvasott műről lelkendezve nyilatkoztok? Mert akkor jelzem, hogy nem ez a lényeg. Elolvasol valamit, véleményt formálsz, a sorok mögé nézel. Ennyi. Reni pedig önző. Szerintem, legalábbis, de ez ugye nem arról szól, hogy véleményt nyilvánítsunk? Mert szerintem de. És azért annak, akinek ilyen szinten mindent beraknak a kis feneke alá, mint Reninek, szerintem az a minimum, hogy valami hálát mutat, és nem nyafog folyamatosan. Bár lehet, hogy öregnek számítok hozzátok képest, innen a nézeteltérés. :D
2013. júl. 17. 11:24
 23/29 anonim ***** válasza:
72%
Én meg mivel még fiatal vagyok( vagyis remélem nem számítok még idősnek:D) tudom, hogy mikor gimis voltam a barátaim fontosak voltak a számomra. És szünetekben nem mindig az volt a legnagyobb álmom, hogy a szüleimmel töltsek egy hetet. Hiszen Reni fiatal és a szabadidejét a barátaival akarja tölteni.:))
2013. júl. 17. 18:59
 24/29 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, te totál félreértettél. Én gimis vagyok (azért mondtam, hogy idősnek számítok, mert sokan vannak itt 12-13 évesek, akik kicsit másképp látják a dolgokat), és nem feltétlenül az a nagy álmom, hogy együtt töltsek a szüleimmel egy hetet, de Reni iszonyat nagy jólétben él, mindent megadnak neki, amit csak kér, ő pedig ennek ellenére is egyfolytában nyafog, idiótán viselkedik a szüleivel (is). Mintha nem is venné észre, hogy rohadt gazdag, egészséges, meg amúgy az égvilágon semmi problémája nincs, mert ő kreál magának. Oké, hogy ilyen egy tinilány, de Reni nekem inkább az agyamra ment, mint hogy felismertem volna benne magamat, szóval valahogy mégse ilyen egy igazi tinilány... Ergo most vagy én vagyok rosszul kitalálva, vagy Reni, és mivel én létezem, a másodikra rakom a voksomat. :D
2013. júl. 18. 10:09
 25/29 anonim ***** válasza:
85%
Azért Reni szülei is elég idegesítőek, nem kell őket félteni.
2013. júl. 18. 10:49
 26/29 anonim ***** válasza:
74%
Megérdemlik egymást. :D
2013. júl. 18. 11:46
 27/29 anonim ***** válasza:
82%

Akárki akármit mond, Reni tényleg egy idegesítő karakter. De mégis sokan szeretik, mivel annyira szerencsétlen, hogy bárki azonosulhat vele. Szerintem ez így nem is baj, mivel ha olvastatok már több ifjúsági/romantikus könyvet akkor észrevehetitek, hogy nagyon sok főszereplő karakter ilyen.

Kinga azért nem lehetett volna főszereplő, mert túl erős a karaktere ahhoz, hogy a legtöbben azonosuljanak vele (itt főleg a fiatalabb olvasókra gondolok)

A helyesírási hibákról pedig inkább a nyomda tehet, mint Laura. Nem védeni szeretném, de mondjatok még egy olyan magyar írót, aki ennyit tett volna az olvasóiért mint ő. Nem csak a könyveiről beszélek, hanem nézzétek végig, hogy az első kötet megjelenése óta mik történtek :)

(Egy SzJG olvasó, aki mást is olvasott a könyvsorozaton kívül.)

2013. júl. 23. 10:10
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét vélemény igaz vmennyire.

Egyrészt: miért is olyan hihetetlen, hogy összejöttek C-vel? Hiszen Reni intelligens lány, nem úgy, mint Cortez rajongói. Csinos is a maga módján, ezt Kinga már a 2. részben megmondta "ha nem bőgöd szét a fejed, még nézel is ki valahogy!" Nem volt elájulva C-től ( úgy értem,a fiú úgy látta) a srácok pedig bírják a rejtélyes lányokat. Ja és hogy nem menő? Cortez végéig tojt a sulis hierarchiára!!!

Az is igaz, hogy eleinte jól lehetett vele azonosulni. De később már úgy éreztem, fel tudnám pofozni, olyan szerencsétlen!

Amiben nem szabadna példát mutatnia sok ezer tininek, az a Corteztől való erős függése. Gyakran siránkozik, hogy egy órája váltak el és már hogy hiányzik neki. Kinga kapcsolata sokkal inkább megérdemli a respectet, ő sose adná fel az életét a kapcsolatáért (bocs, szóismétlés :) )

Ja és még egy. Reni nem okos! Nagy a szókincse és a lexikális tudása, emellett szorgalmas is, de nincs jó feje. Egész délután magol, a 7. részben be is vallja, sokat kell tanulnia az ötösért. Kinga jobban megérdemelte volna Párizst.

2013. szept. 17. 20:56
 29/29 anonim ***** válasza:

utolsó válaszolóval egyetértek abban, hogy RENI NEM OKOS! aki okos az arnold. reninek órákat kell tanulnia az ötösért. nem tudom hányadik válaszoló írta, hogy reni karakterét annyira lealacsonyítotték, hogy az már fáj. és igaza is van. reni karaktere annyira, de annyira idegesít, hogy néha komolyan a falhoz dobtam a könyvet. nem viccelek. mégegy ilyen szánalmas lányt, mint renit, nem ismerek. nekem is volt szerelmi csalódásom: nagyobb is, mint renié, mégsem sírtam napokig, és nem sajnáltattam magam mindenkivel...az, hogy valaki könyvmoly, csendes az oké, senki sem nyír ki érte. de az, amit reni művelt...komolyan. elolvastam mind az összes kötetet, de hogy őszinte legyek magamhoz, kizárólag virág és ricsi kapcsolata miatt olvastam el- az volt az egész könyvsorozat egyetlen aranyos, szívmelengető "szakasza". tudom, most meg fogtok ölni a véleményemért, onnan is tudom, hogy én is így reagáltam volna, mikor olvastam a könyvet. én is olyan volt: jujjjjjj, ez a könyv oriási! imádom! meghalok!...de, mikor már eltelt egy kis idő, rjöttem, hogy az egész időpazarlás volt (a hosszú sorok, az álmatlan éjszakák). leiner laura ezen műve nem tetszett.

na, de hogy válaszoljak a kérdésedre: reni önző. az első pár kötetben reni nagyon jó kapcsolatot ápolt virággal- csodáltam. De egyre jobban (kb. a 4 kötet után), reni le se sz!rta virágot, már bocsi. csakis cortez, és néhanapján kinga is eszébe jutott. ennyi.

2014. febr. 19. 01:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!