Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a velemenyetek a regenyem...

SKillEr96 kérdése:

Mi a velemenyetek a regenyem egy reszleterol?

Figyelt kérdés

-Energiafogyasztók zárolása tizenöt másodperc múlva.

Ez mindenkire enyhén szólva is sürgetően hatott. Míg a maradék öt katona fedezte őket, Rickék már minden erejüket az ajtó kinyitására fókuszálták. Willis észrevette, hogy a folyosó végére még néhány létforma sétál be szépen lassan, de nem tüzelt, mert nem kapott rá parancsot és nem találta volna el elégszer őket ahhoz, hogy végezzen velük, tölténye pedig nem volt elég ahhoz, hogy a kellő mennyiségnél többet „elpazaroljon” az ellenfelei likvidálására. Jobb híján hátraszólt társainak:

-Fiúk, nem akarok közbeszólni, de sietni kéne!

Azok az erőlködéstől belüket is kilehelve ingerülten válaszoltak:

-Nem olyan egyszerű ám egy légzsilipes tömör acélajtót kinyitni, mint amilyennek látszik!

Gyakorlatilag ha most nem sikerül kinyitni az ajtót, akkor a sorsuk meg van pecsételve, hiszen itt ragadnak egy olyan helyen, amit nem ismernek, összezárva olyan létformákkal, amiket nem tudnak hatásosan megölni, térerő nélkül, süket walkie-talkie-val, lőszer és ellátmány nélkül. Következésképp nem csak a nyomás volt nagy rajtuk, de az élni akarás miatt erejüket is megsokszorozódni érezték.

2013. ápr. 29. 21:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Ez nem a egjobb resze, de hirtelen nem talaltam jobbat, es kellene a segitsegetek, szerintetek milyen? Ugyan tudom, hogy ennyibol nem lehet egy 103 oldalas muvet ertekelni, de szerintetek ez milyen?
2013. ápr. 29. 21:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik, érdekes! Néhány helyen lehetne talán egy kicsit kevésbé "lazán" foglamazni (pl. ,,belüket is kilehelve" helyett valami mást), de nem tudom, milyen a főszereplőd, ha ilyen a stílusa, akkor lehet, hogy így illik hozzá.

Esetleg küldenél nekem hosszabb részletet, szívesen olvasnám tovább :)

2013. ápr. 30. 10:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát kicsit sablonos. Nem egy filmben el voltak sütve már ezek a "jön valami szörny,de az ajtó nagyon nehezen nyílik,de a végén valahogy mégis mindig kinyílik" dolgok. Ezt most úgy értem,hogy mindig tudni az ilyeneknél,hogy kinyílik az ajtó,kb semmi izgalom nincs benne. persze a részletből nem derült ki,hogy sikerül-e kinyitniuk,de gondolom igen.

Azonkívül elég hosszú mondatokat írsz. Feloszthatnád több mondatra is,a sok vesszőrakás helyett.

Meg a nevek is. Jó,a Rick(azt leszámítva,hogy nem túl eredeti) még elmegy,de a Willisről szerintem mindenki,aki kicsit is "jártas" az amerikai akciófilmekben,rögtön Bruce Willis-re asszociál.

Meg a személyes véleményem az,hogy nem lesz attól jobb valami,ha amerikaiak a szereplők. Nyugodtan írhattál volna másmilyen neveket is,akár magyart is,azzal sincs semmi gond. Az amerikaiak ugyanis nem istenek,bármily meglepőnek is hangozhat(egyesek számára).

2013. ápr. 30. 16:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyébként maga a történet az nem rossz. De attól még sablonos,csak én szeretem az ilyen "Alien-stílusú" dolgokat,úgyhogy ha lenne könyvben biztos elolvasnám egyszer,de legfeljebb unaloműzőnek lenne jó.
2013. ápr. 30. 16:55
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves #3!

Koszonom a kritikat. A folyatasaban majd figyelembe veszem. Tovabba el szeretnem mondani, hogy nem Bruce Willis miatt tettem bele a szereplot,. sem pedig az amerikaiak istenitese miatt. Csak mivel emelt angolos vagyok, kozelebb allnak hozzam az angol-amerikai nevek. Mindemellett nem sikerul kinyitniuk az ajtot :D Itt a csavar. A mondatok mondjuk igy utolag nehol tenyleg hosszuak. Ugyan konyvben nincs, de szivesen elkuldom e-mailben :D Amugy meg kicsit sci-fi-horror kategoria, van benne lelki kuzdelem, "csatajelenet" is, meg ugy nagyjabol minden, sot, tettem bele egy elegge brutalis megalazos jelenetet is. Szoval kicsit tenyleg Alien-szeru beutese van, de ez az elso komolyabb probalkozasom.

2013. ápr. 30. 17:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Emelt angolos vagy, ezért közelebb állnak hozzád az angol nevek? Angolul tanulsz, és akkor már nem is vagy magyar? Ezt te is érzed, hogy csak valami mentség. Én nem szeretem az ilyen katonás/akció sztorikat, de ettől még lehet jó. Egy hosszabb részletet is bemásolhattál volna.
2013. ápr. 30. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!