Mi a véleményetek?
Fanyar mosollyal az arcomon lépkedem a süppedős bársonyszőnyegen. Valahol egy óra éjfélt ütött, de ezen kívül minden csendes volt, a holdfény is sötétebb volt mint máskor. Jobbra fordultam a folyósón, és lenyomtam a harmadik ajtó kilincsét. Csendben léptem be, de az őr mégis meghallott. Felugrott a székéről és csodálkozva bámult rám, én pedig ezt kihasználva egy ugrással mögötte termettem, és a kezem élével a nyakára ütöttem. Az őr úgy dőlt el mint egy zsák.
Még mindig mosolyogva a vitrinhez léptem, és megláttam azt amin az őr csodálkozott. A sima üveglapon egy rideg tekintetű kislány arcát láttam tükröződni, a sajátomat.
Az arcomról lassan lelohadt a mosoly, majd a vitrin sarkát lenyomva eltoltam a fedelét, és kikaparásztam az apró érmét.
A lapot visszacsúsztattam a helyére, és vetettem egy pillantást az ájult őrre. Senki sem fog hinni neki, amikor egy tíz év körüli, fehér hajú lányról dumál majd. Mert ez vagyok én. Egy tolvaj.
(Ez a prológus akart lenni)
Hihetetlenül valószerűtlen a történet. Egy tíz éves kislány csakúgy leüt egy őrt és lazán kirabol egy vitrint? riasztok, biztonsági kamerák?
DE jól fogalmazol, és azt hiszem ez a lényeg. Tehetséged van, és van még hova fejlődnöd is. Ne add fel!
Jól indult, az elején már kezdtem reménykedni, a szókincsed ugyanis egész választékos. Aztán jött néhány csúnya helyesírási hiba (hiányos központozás, "folyósón"), ezek egy kissé lelomboztak, de se baj, olvastam tovább.
Nem olyan rossz ez, kezdetnek megteszi, a fogalmazásmódod azonban még nagyon kiforratlan, akadozó. A mondatszerkesztésed minduntalan az "és", "de", "majd" kötőszavakra épül, ergo nem változatos, nem elég színes. Használj minél többféle kötőszót, fogalmazz gazdagon, érdekesen!
A másik, amiben még van hová fejlődnöd, az, hogy ez egy vázlat. Leírtad, hogy mi történik, és pont. Tessék-lássék módon egy pici hangulatfestés, de alig. Egy ilyen kísérteties, feszült, baljós jelenethez pedig hangulatkeltés kell, jelzők, sejtetés, izgalom! Az, hogy elmeséled, hogy ez és ez történt, mintha csak azt mesélnéd, hogy mi volt ebédre, nagyon nem passzol egy ilyen hangulatú jelenethez.
Összességében nem rossz, mint írtam, kezdetnek ez megteszi. Látok benned fantáziát, és bár nem kérdezted, de így ismeretlenül 13 évesnek tippellek. Gazdagítsd tovább a fogalmazási stílusodat azáltal, hogy választékos nyelvezetű, lehetőleg szépirodalmi műveket olvasol! Olvasni, olvasni, olvasni - ez az alapja az írásnak.
Hajrá, én támogatlak! ;)
En is ugy vagyok vele, hogy ez egy nagyon jo vazlet, de mivel en magam is irok (most irom a harmadik muvemet, eddig van egy regenyem es egy novellam), kicsit lehetne pontosabb.
Valahogy mondjuk igy (ez a sajat regenyembol van):
"A folyosó végéről egyesével elkezdtek lekapcsolódni a fények, embertelen, majdnem gonosznak mondható sötétségbe burkolva az ott lévő testeket, ellehetetlenítve ezzel a rájuk való célzást. Nagyjából két tizedmásodpercenként kapcsolódott le egy lámpa. Fel sem eszméltek és már ők is sötétségben voltak.
-Bejárat zárolása, hermetikus zár véglegesítése.
-Mi a francról beszél ez? - szólalt meg a teljes sötétségben Willis.
Abban a pillanatban Rick, Burton és Cliff kezéből egy mechanikus erő kitépte a nagy fáradozás árán résnyire nyitott nehéz, rozsdás acélajtót, majd egy hatalmas, az egész kórházban visszhangzó, majdnem fülsüketítő csattanással bezárta. Nem telt bele fél másodperc, és lehetett hallani ahogy a légzsilipek lezárják az ajtót, örökre bezárva ide mindent, ami abban a pillanatban a létesítmény területén belül tartózkodott. A levegő idegesítő sziszegése tudatta a katonákkal, hogy az ajtó tényleg lezárult és a sötétségben csak saját lélegzetvételüket hallották, valamint a sétáló hullák mezítelen talpán lévő régen elhalt, száraz bőrnek a padlóval való súrlódását."
Ez ahogy mondtam sajat szerzemeny, ugyan nem az intro, hanem egy joval kesobbi jelenet, de ez lett a legepikusabb jelenetek egyike benne szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!