Hogyan illetve milyen jelenettel érdemes kezdeni egy regényt, hogy megfogja az olvasòt?
Én ezt a kérdést sem tudom értelmezni :)
Ha könyvet akarsz írni, tudod, hol kezdődik és hol a vége. Ha nem, akkor rég veszett fejsze nyele. Terveket szövögetve nem könyvet írsz, hanem ábrándozol és ne az első jeleneten rágódj, hanem az igazi eseményszálakon :)
Ha már adott az eleje-vége történeted, szépen leülsz és leírod pár mondatban. Ezt nevezik szinopszisnak. Így tisztázódott le benned minden és nekifoghatsz a Nagy Műnek :)
Ha tudod, hol kezdődik a könyved, akkor látod az első jelenetet magad előtt és nincs más dolgod, mint leírni. Ennyi.
Vagy ha nem értelmezem jól a problémádat, akkor konkretizáld! :)
Hm... Érdekes kérdés, annyi szent, de szerintem erre nem lehet megfelelően válaszolni, maximum annyit, hogy hallgass a szívedre!
Ha belevágsz az események közepébe (Pl.: Mark kihúzta a kést a férfi ernyedt testéből...), akkor az egyből érdekelni kezdi az olvasót, kivéve, ha olyan rusnya dolgokról írsz, hogy Éva megette az utolsó müzliszemet is. Az összefoglalós kezdés nekem nem jön be, nem tudom, miért, de az olyan, mintha máris beavatott lennék, de én szeretek a könyv negyedéig csak néző lenni, olyan, aki összerakja a fejében a gondolatokat, nem elolvassa azokat. De persze ha jól írtad meg, akkor az is érdekes lehet, ugyan annyira, mint bármi más!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!