Mi a véleményetek a fantasy típusú könyvekről?
Figyelt kérdés
Például boszorkányos, vámpíros, esetleg romantikus is.2013. jan. 7. 20:16
11/16 anonim válasza:
Érdekes a rálátásod a dolgokra. Tetszik a logika, és látok benne értelmet, de kifelejtetted, hogy ez a kategorizálás a te véleményeden alapszik. Rengeteg kategóriát lehetne alkotni, és a fantasy definíciójára sem írt az ISO szabványt , tehát szárnyalhat a fantáziánk, hogy mi tartozik a fantasy műfajba.
12/16 cathilina válasza:
Persze én sem állítom, hogy ezek a kategóriák kőbe lennének vésve, de azért az esetek jó részében elkülöníthető a kettő. További finomításra nem vállalkozom, főleg, mivel a kicsit, de nem teljesen elvakult Gyűrűk Ura fanatizmusom befolyásolja az ítélőképességemet.
A fantasy műfaj definíciójával kapcsolatban pedig csak annyit, hogy bármennyire is tágítjuk a fogalmat, azért egy olyan könyv, amiben semmi varázslat nincs, nem fog beletartozni. Esetleg sci-fi a technológiai fejlettség miatt, de az is elég elrugaszkodott ötlet...
13/16 anonim válasza:
14/16 anonim válasza:
Már ne haragudj, kedves ötös, de Darren Shan melyik sorozata/könyve gyerekes? Mert a Démonvilág sorozat az nagyon nem az.
15/16 anonim válasza:
Ne haragudj, ha tévedtem, a könyv vastagsága, és kinézete alapján, valamint a könyvesboltban való elhelyezése alapján, valamint a Rémségek Církusza c. film alapján mondtam ezt, lehet elhamarkodottan általánosítva. Ha nem így van elnézést, de sok fiatal hajlamos a kedvenc sorozatát felnőtt jelzővel illetni, pedig sokszor nem az.
16/16 anonim válasza:
:) Semmi gond. Ne ítélj a borító alapján! (A film meg elég gáz lett, no...)
Szerintem olvass bele a Démonvilágba, talán még tetszeni is fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!