Természetfeletti lények megsebesítése, megölése különböző könyvekben?
Tűz és a Jég dala - George R.R. Martin: Mások; obszidián tőrrel asszem, vagy valami hasonlóval.
Vámpírok (s.m. -alkonyat): darabokra szaggatás, tűzben való elégetés, különben a darabkák összeállnak egy egésszé megint.
Vámpíros:
"A vámpír szívébe karót kell döfni, fejét leválasztani a testétől, és kitömni (a fejet) fokhagymával. A test tetszés szerint elégethető. A napfény, szentelt víz égeti (ezért valószínűleg meg is ölheti) a szent kegytárgyaktól (pl kereszt) valamint a fokhagymától irtóznak. Tükörképük nem látszik."
Ajánlott irodalom:
Bram Stoker - Drakula
Stephen King - Borzalmak városa [Salem's lot]
Anne Rice - Interjú a vámpírral (itt a vámpírral csak elégetés utján lehet megszabadulni)
ui.: Az alkonyat egy baromság.
Szellemeket nem lehet sem megölni (már eleve halottak) sem megsebesíteni. Nem is feltétlenül kell. Maximum megnyugvást lehet neki nyújtani, hogy segítünk neki elintézni azt, ami még itt tartja. Bűr nem feltétlenül szükséges, mert a legtöbb nem ártalmas. Ha mégis egy valóban veszélyes démonról van szó, azt ki illetve el lehet űzni.
Ajánlott irodalom:
William Peter Blatty - Ördögűző
Alakváltóból sok van, ez azért igen tág fogalom.
Ha boszorkányok és tündérek érdekelnek, na meg részletesebben a vámpírok, ajánlom nézz utána Pivarcsi István - "Drakula gróf és társai" című könyvének. Ez inkább "szakmai" leírás, mintsem regény, de nagyon hasznos...
A vámpírokat elűzheted hagymával (attól nagy fizikai fájdalmaik lesznek)és nyárfakaróval át kell szúrni a szívüket!
A Twilight-ból: porrá égetés, szétszaggatás...
De ha valahogy vlmi mással próbálkotoz pl. lelövöd őket akkor semmi bajuk nem lesz!
Én vagyok az előző!!
Bocsi, azt akartam írni hogy "próbálkozol"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!