Lovecraft könyvekről vélemények? Hogyan jönnek sorba?
Helló mindenkinek!
14 éves vagyok,szeretem a fantasy-t,és a sci-fi-t,így hát úgy döntöttem,hogy H.P. Lovecraftot szeretnék olvasni.
Jók a könyvei? Félelmetesek? Vannak benne gusztustalan részek? Mennyire brutális?
És sorrendet is írjátok le légyszi!
Előre is köszi!
Köszi!
Most az Árnyak Borzalmát szeretném megvenni.
Köszönöm!
Edgar Allen Poe-ról még csak Tim Burton Vincent-jében hallottam xD
Lovecraft regényei/novellái inkább a horror kategóriát karcolgatják mint a sci-fit. Szerintem nagyon hangulatos kis történetei vannak. Nem épp a nyugodalmas altatódal kategória, de ez így van rendjén. Többnyire ilyen kis nyomozgatós vonulaton dolgozgatnak ahol lépésről lépésre szembesül a főszereplő a nyugtalanító részletekkel és a végére elég gyakran meg is viseli a kicsi lelkét (A "Hősök" itt a regény végére vagy meghalnak, vagy diliházban végzik, vagy örülnek ha egyáltalán túlélik és csak beleőszülnek a látottakba) :)
Sorrendiség max a kiadás/írás évében van. Történeti szál a novellák közt nincsen, csak pár olyan rész ami több helyen is szerepel esetleg.
Régebben szerettem, csak kifogyott a muníció, nincs több anyag. :D
Sziasztok!
Most álltam neki Lovecraft összes műveinek! :)
Eddig tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!