Egy éve írtam egy egypercest. Hogy tetszik?
"Vannak törékeny tárgyak. Üveg, porcelán, kristálypohár: leejted, és vége, csak szilánkok vagy cserepek halma marad, amiket aztán részvéttelenül összesöprögetsz, és kidobsz a szemétbe.
A legtörékenyebb dolgok azonban azok, amelyek benned is összetörnek valamit, mikor sérülnek.
…
Kisebb vagy nálam. Mondhatni, apróka. Ha megfogom a kezed, érzem a leheletvékony, szirompuha bőr alatt az apró csontokat. Néhány eret. Ha rájuk fektetem az ujjam – gyengéden, hogy ne fájjon –, érzem, ahogy lüktet bennük a vér. Mikor alszol, oda-odalépek hozzád, hallgatom, ahogy lélegzel, halkan ki és be, ki és be; fülelek, hogy minden rendben legyen, és ha ki is lépek a küszöbön, marad a görcs, hogy bármelyik pillanatban melletted lehessek, ha fel találnál sírni.
Hiszen tőlem függ, megnyugszol-e.
Ha szükséged van valamire, tőlem függ, megkapod-e.
Ha panaszod van, rám vár, hogy enyhítsek rajta, megoldjam: tőlem függ, elmúlik-e.
Az én kezemben van nem csak a boldogságod vagy a jóléted, hanem az életed. A csontok a bőröd alatt, a vér lüktetése az ereidben, a tüdődben ki-be szuszogó levegő.
…
Tőlem függ.
Ez alatt a két szó alatt össze tudnék roppanni.
De mikor rám mosolyogsz, és a szemedben tiszta bizalommal ott szikrázik a világ összes csillaga – akkor a magasba emel."

"A csontok a bőröd alatt, a vér lüktetése az ereidben, a tüdődben ki-be szuszogó levegő."
A levegő nem szuszog.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!