Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egy éve írtam egy egypercest....

Egy éve írtam egy egypercest. Hogy tetszik?

Figyelt kérdés

"Vannak törékeny tárgyak. Üveg, porcelán, kristálypohár: leejted, és vége, csak szilánkok vagy cserepek halma marad, amiket aztán részvéttelenül összesöprögetsz, és kidobsz a szemétbe.

A legtörékenyebb dolgok azonban azok, amelyek benned is összetörnek valamit, mikor sérülnek.

Kisebb vagy nálam. Mondhatni, apróka. Ha megfogom a kezed, érzem a leheletvékony, szirompuha bőr alatt az apró csontokat. Néhány eret. Ha rájuk fektetem az ujjam – gyengéden, hogy ne fájjon –, érzem, ahogy lüktet bennük a vér. Mikor alszol, oda-odalépek hozzád, hallgatom, ahogy lélegzel, halkan ki és be, ki és be; fülelek, hogy minden rendben legyen, és ha ki is lépek a küszöbön, marad a görcs, hogy bármelyik pillanatban melletted lehessek, ha fel találnál sírni.

Hiszen tőlem függ, megnyugszol-e.

Ha szükséged van valamire, tőlem függ, megkapod-e.

Ha panaszod van, rám vár, hogy enyhítsek rajta, megoldjam: tőlem függ, elmúlik-e.

Az én kezemben van nem csak a boldogságod vagy a jóléted, hanem az életed. A csontok a bőröd alatt, a vér lüktetése az ereidben, a tüdődben ki-be szuszogó levegő.

Tőlem függ.

Ez alatt a két szó alatt össze tudnék roppanni.

De mikor rám mosolyogsz, és a szemedben tiszta bizalommal ott szikrázik a világ összes csillaga – akkor a magasba emel."

2012. dec. 10. 07:39
 1/4 XenoMorph ***** válasza:

"A csontok a bőröd alatt, a vér lüktetése az ereidben, a tüdődben ki-be szuszogó levegő."

A levegő nem szuszog.

2012. dec. 10. 08:31
 2/4 anonim ***** válasza:
egyetértek az előző válaszíróval, de be kell, hogy valljam, nekem nagyon tetszett. Megfogott az egész fogalmazás. Szépen ki tudod magad fejezni
2012. dec. 10. 12:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Elfogadom a kritikát - bár annyiban védekeznék, hogy a szöveg elég lírai (vagy annak van szánva) ilyen költői csúsztatásokhoz. Köszönöm a választ! Nekem mind a kettő értékes, felpontoztam.
2012. dec. 10. 16:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszett. Bár azért a "levegő szuszog" kifejezés nekem is furcsa volt. Ettől függetlenül igazán szép. :)
2012. dec. 12. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!