Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak engem zavar, hogy az...

Csak engem zavar, hogy az SzJG-ben mindenki olyan gyerekes? Pl. : Virágnak Ricsi inkább bébiszittere mint pasija Reniről azt hiszik a szülei, hogy óvodás! Max 11-ig mehet el otthonról!

Figyelt kérdés

Szeretem ezt a könyvet ,de a mai fiatalok nem ilyenek ! Reni életében max. 2 pohár pezsgőt ivott ! Már nem azért ,de egy 18 éves csaj manapság már nem szűz ! Meg jó lenne ha az írónő egy kicsit több romantikus jelenetet írna a könyvekbe

( a csók ne csak ilyen legyen : Tegnap este óta nem taliztunk csók )

VAn aki eggyet ért velem ???

2012. okt. 7. 15:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
És a könyv úgy jó, ahogy van
2012. okt. 13. 21:20
 12/20 anonim ***** válasza:
56%

Figy!!!

Aki ilyen könyveket akar olvani az ne az Szjg-t olvassa.Olvass más szexuális könyveket hogyha olyan nagynak érzed magad.Én nagyon is helyeslem,hogy Laura próbálja a tiniket jobb útra terelni a könyvével.(Tisztelet a kivételnek mert az unokatesóm most lett nagykorú és egy pohárral nem ivott még alkoholt)

ez a véleményem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012. okt. 17. 11:41
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Én is egyetértek a kérdezővel. Reni tényleg nagyon gyerekes, és naiv. Najó most már egyre inkább "felnő a saját korához" de szerintem egy 16 éves lány nem úgy gondolkodik ahogy a 4. meg z 5. részben. Azzal nem értek egyet viszont hogy "egy 18 éves lány már nem szűz" mert szerintem tök normális dolog az hogyha ekkor még valaki szűz, ráadásul Reni még csak 17 éves, lehet hogy a 8. részben már nem lesz szűz... Na mindegy amúgy Virág és Ricsi kapcsolata engem is idegesít, mert tényleg Virág bébiszittere lehetne. De a könyvért ettől függetlenül odáig meg vissza vagyok:D
2012. okt. 20. 20:11
 14/20 Ernyei Barbi válasza:
50%
Ha minimálissan is de mindenkivel egyetértek!! Virág tényleg gyerekes, nemmellesleg sötétis; és Ricsivel lévő kapcsolatuk is inkább kölyök+bébicsősz kapcsolatra hasonlít de láttam már ilyet és lehet kicsit fura, de mivel marhajól kijönnek egymással, nincs is semilyen probléma. Szerintem a romantikus részek mennyisége is rendben van bár én most 12 éves vagyok, szóval még nem éltem át ilyen pillanatokat legfeljebb gondolatban mivel belezúgtam valakibe ezért talán túl sokat is álmodozom. mivel a könyvben Reni "nyomi" (én inkább normálisnak nevezném) csak azért mert max. 2 pohár pezsgőt ivott és "még" szűz annyit tudok mondani, hogy én az alkohol "illatától" is rosszúl vagok olyan szinten, hogy néha viszontlátom az elfogyasztott kajámat és nem hiszem, hogy ez a közel- valamint távoljövőben bármit is változna. a másik dologról pedig én hiszek; reménykedek hogy vannak olyan emberek akik 18-at töltve is szűz kategóriába tartoznak. azt viszont én is furcsálom, hogy Reninek 11-re otthon kell lennie, szerintem még minimum +egy; másfél óra!!
2012. okt. 21. 18:45
 15/20 anonim ***** válasza:
Azért ilyen, hogy az olvasókat ne buzdítsa erre. Egyébként Reni érthető, mivel a szülei a világ összes kamaszkezelő könyvével és egy szem lányukkal jó hogy féltik, és Reni ahogy ismerjük becsületes lány. Virág meg így cuki. Az természetes, hogy nem olyan okos (Kb. egy 5 éves IQ szintje) de ez is természetes, mivel még álmában is a MySpace-n lóg. És azért nem olyan csöpögős a történet, mert ezt a könyvet még 9 évesek is olvassák.
2012. nov. 2. 10:08
 16/20 anonim ***** válasza:
43%

a nagy titok nyitja, hogy a könyvet azok olvassák, akik olyan életet élnek, amit a regény főhősei.

Annak megítélése pedig, hogy mi lenne a "normális", szubjektív... öööö... izé... na... hacsak...

hacsak nem vesszük a nagy átlag fogalmát.

Az átlag esetében mindenképp azt feltételezhetnénk, hogy tizennyolc éves korára megkóstol két pohár pezsgőnél többet akár csak kíváncsiságból (mondjuk szilveszterkor) vagy hú, de merész állítás, ha másfél évig jár egy fiúval, akiért négy éve ízig-vérig rajong, akiben maximálisan megbízik, akihez vonzódik és nem szexuálisan retardált, bizony megesik a dolog

és nem azt mondom, hogy baj, ha valaki tizennyolc évesen szűz, dehogy (!), hanem azt, fura, Renivel nem

ami meg Ricsit és Virágot illeti... mint egy testvérpár...

egyetértek a kérdezővel, a könyv ebből a szempontból (is) irreális, dehát nem a valósághűség a lényege...

2012. nov. 6. 10:54
 17/20 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, szerintem ha valaki nem akar akkor minek igyon alkoholt, vagy feküdjön le valakivel?
2012. dec. 16. 13:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Reni és Cortez a 8/1-ben február végén lefekszenek. És akkor Reni még nem volt tizennyolc éves ;)
2017. febr. 20. 17:15
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én a kérdezővel értek egyet. A Szent Johhanás diákok egy mesebeli buborékban élnek. Vannak hozzájuk hasonlóak a valóságban is, de kevesen. Tudom,ebben a korban vagyok éppen. Most nem azt mondom, hogy az a normális, ha 13 évessen elveszted, (bár sajnos a nem kevesen vannak így ezzel) csak azt, ez a korosztály általában lázad.Tehát ösztönössen vonzák a tiltott dolgok. Reni osztálya is így van feltüntetve. Hiszen ők a legnagyobb "gangsterek" a suliban. Kérdem én elhinnétek ti azt, hogy egy Andris, vagy egy Zsolti esetleg Ricsi személyiségű srác a valóságban egy 18. szülinapi buliban kólát iszik? Na, ne röhögtessetek már. Meg, ha még szűzek is, nehogy már a "jó nőn" kívűl semmi komolyabb utalás arra, hogy kanossaka fiúk.(Jó, arra az írónő néha utal, hogy káronkodnak, de ez még mindig nagyon nem reális)
2017. okt. 20. 16:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Én a kérdezővel értek egyet. A Szent Johhanás diákok egy mesebeli buborékban élnek. Vannak hozzájuk hasonlóak a valóságban is, de kevesen. Tudom,ebben a korban vagyok éppen. Most nem azt mondom, hogy az a normális, ha 13 évessen elveszted, (bár sajnos a nem kevesen vannak így ezzel) csak azt, ez a korosztály általában lázad.Tehát ösztönössen vonzák a tiltott dolgok. Reni osztálya is így van feltüntetve. Hiszen ők a legnagyobb "gangsterek" a suliban. Kérdem én elhinnétek ti azt, hogy egy Andris, vagy egy Zsolti esetleg Ricsi személyiségű srác a valóságban egy 18. szülinapi buliban kólát iszik? Na, ne röhögtessetek már. Meg, ha még szűzek is, nehogy már a "jó nőn" kívűl semmi komolyabb utalás arra, hogy kanossak a fiúk.(Jó, arra az írónő néha utal, hogy káronkodnak, de ez még mindig nagyon nem reális) Virágot pedig imádom, de egyszerűen nem lehetne ennyire buta. Nem olvastam végig a sorozatot, de ha kinyögik, hogy érettségi után tovább tanul valami művészeti egyetemen, na akkor témyleg röhögni fogok. A "szánkódoktor" és hasonlók után, amit telljessen komolyan gondol. Meg még rengeteg, rengeteg valósághűtlen dolog van benne. Talán az első két kötetnél még valósághűek. Egyépként én nagyon szívessen elolvasnék ugyanezekkel a szereplőkkel egy olyan kötetet, ami tükrözi a valóságot és pl. a Cortez szülei mögötti drámát is jobban részletezi meg hasonlók. Szóval egy durvább változatot.:)
2017. okt. 20. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!