Milyen ez regénykezdés? Bármilyen építő jellegű kritikát szeretettel fogadok a stílusra, a helyesírásra és a fromára egyaránt.
1. fejezet
Adagio
Szeretem a vihar előtti csendet. Amikor érzem, hogy hamarosan bekövetkezik valami őrületes, valami elképzelhetetlen, viszont mégsem lehetek teljesen biztos benne. De azért reménykedem. A viharban. A változásban.
Most is ezt a csendet érzem, a vihar előtti csendet, ahogy a téren sétálok. Minden békés, de a levegőben mégis érezni valamit, egy illatot, ami nem is illat igazán, sokkal inkább egy hetyke ígéret. Sírhatnékom van ettől az ígérettől, mert reménnyel tölti meg a szívem. Gyűlölöm a reményt, csak csalódást okoz.
Ekkor láttam meg őt először, ahogy a téren sétáltam, akárcsak most. Ott ült, a diófa alatt, fél kézzel festőállványát állítgatva, a másikkal pedig kabátkáját próbálta minél szorosabbra összehúzni, hisz semmi más nem védte őt a széltől. Mellette egy kosárban, papírlapok és szénceruzák sokasága. Hosszú, vörös haját összekócolta a szél. Megálltam, és csak bámultam őt. Pár perc múlva felnézett. Visszabámult rám. Hatalmas, szénfekete szemei voltak. A szemkontaktus csupán egy röpke pillanatig tartott, ugyanis szoknyámat felkapta a szél, én pedig vörös arccal kaptam utána és szorítottam magamhoz, próbálván megőrizni méltóságom maradékait. A vörös hajú hölgy elmosolyodott, szénfekete szeme csak úgy csillogott. Nem lehetett több húsznál. Próbáltam visszamosolyogni, de csak egy bénácska grimasz sikeredett ki belőle. Ekkor elfordult, tovább állítgatta a festőállványt. Tovább sétáltam, a gondolataimba mélyedtem. És akkor rájöttem, mi volt olyan furcsa benne. Ő nem érezte a vihar szagát. Ő már nem reménykedik.
Kicsit engem is zavartak a szóismétlések. Időnként elmegy, sőt jó hatást tud kelteni, de ez így már túl sok. Tényleg minden második mondatban megismétled, amit előtte leírtál.
De egyébként nem rossz, maga a stílus tetszik, a történetről ennyiből még nem tudok semmit mondani.
Szerintem nem rossz bár sok a szóismétlés és nagyon meg akarod magyarázni a dolgokat.
Meg szerintem egy történetben elöszö mutasd be szereplőket ne csak a helyzett(derüljön ki több minden belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!