Milyen építő jellegű könyvet tudnátok ajánlani egy olyan embernek aki eddig még nem olvasott könyvet?
Címek alapján amiket hallottam,pl. Utazás a koponyám körül,Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője,....
Mit ajánlotok?
Célom: művelődni,értelmileg magasabb szintre kerülni,...
Műfajt nem tudok mondani. Ne legyen nagyon hosszú. Regények nem tudom mennyi oldalasak szoktak lenni,de egy 600 oldalas könyvnek nem szeretnék neki ülni.
Versek terén talán Ady-t mondtam volna magamnak.
Kezdem Karinthy Frigyessel.
versnek: Pilinszky
rövid olvasmánynak: a talányos Örkény Egyperceseket ajánlom, mert az tényleg nem hosszú
regény: Goriot apó, Rokonok (ami most így eszembe jutott)
Ady jó. :) Prózában meg mondjuk Móricz, ha már említették a Rokonokat, de bármi tőle. Legyünk sötétek és búskomorak. :)
De ha olvasol Karinthy-t, akkor mondjuk az Így írtok ti befigyelhet. És hozzá az "alapul szolgáló művek". Kosztolányi egyszer az Édes Annában (ezt is szívesen ajánlom) tesz egy ügyes megjegyzést arra utalva, hogy Karinthy említett művét a korban mint "általános modern irodalmi kisszótár vicces kiadás" ismerték, és az igaz, hogy elég jó összefoglaló.
Ez bőven leköt egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!