Program építő softver kellene, tudtok ajánlani?
Próbáltam már code::blocks-ot,de az csak C nyelvre van,netbeans meg nehézkes,sok dologba beleköt,ami nem hiba.
Kellene egy olyan program,amiben nem megírom,hanem csak átalakítom exe,jar vagy egyéb típusú fájlra.
Mivan?
Hogy akarsz programot csinálni, úgy, hogy "csak átalakítod" exebe vagy jarba?
De mit?
A gondolataidat?
Mármint rákötöd az agyad a gépre és hopp kész is egy exe egy gondolatból??
Tessék programozni tanulni.
A Netbeans egy elég jó szoftver és csak ott köt bele, ahol hibát talál. (Nem a program a hülye ha nem tudod kezelni.)
A Code::Blocks pedig C++-ra is tökéletes szoftver.
Mit is szeretnél te tulajdonképpen?
Bár ez sehonnét nem derül ki egyértelműen, de felteszem, Java fordítót akarsz.
Nagyon nehéz volt, két szót is be kellett gépelnem a Google-be... Amúgy ha nem hiba, akkor
1) lefordul a program.
2) valószínűleg oka van, hogy beleköt. Nem csak az a hiba, ami nem fordul le...
2.nak:éppen programozni tanulok,és nem gondolatból,hanem egyszerű txt fájlban megírom notepad++ -al és azt átalakítom(alakítanám) át.Egyébként meg nem azt mondtam,hogy a Netbeans rossz,hanem csak nehézkes(meg nem enged bizonyos adatokat megadni,amit azt írja muszály)
3.nak: ilyen jó is lenne,de nem csak .jar fájlok,és egyéb java kiterjesztések kellenek,hanem minden kiterjesztésre.
(neked meg még annyit,hogy code blocks után ugyanazt a kódot írtam be netbeans-nek próbaként,és belekötöt,holott,azt már előtte sikeresen futtattam.)
Szerintem te borzasztó rossz irányba haladsz a programozás felé.
Ebből néhány hónapon belül egy nagy káosz lesz a fejedben és semmi használható tudás...
2. vagyok:
Már nem azért, de valóban, ahogy felvetették többen is, te milyen nyelven tanulsz éppen programozni?
Ahhoz kellene fordítót találnod.
Netbeans-t én elsősorban java-hoz használok és hidd el, mindent enged a nyelv keretein belül.
Szóval előbb tisztázni kéne, hogy mit tanulsz éppen.
(Az oké, hogy Notepad++ és hogy fileba írod ez korrekt a Javahoz is, de akkor már ne .txt hanem .java fileokat csinálj.... C esetén .c és .h a kiterjesztés és C++ esetén .hpp és .cpp.
Tartsuk már a megfelelő kiterjesztéseket.)
Kezdjük ott, hogy a Netbeans nem compiler, hanem IDE.
A compalier benne az általánosan használt javac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!