Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit szóltok a könyvemhez?

Mit szóltok a könyvemhez?

Figyelt kérdés

Írtam egy könyvet.Érdekelne,hogy mi a véleményetek róla,és hogy van-e értelme a folytatásnak.

Leírom a rövid tartalmat:

A történet 9050-ban veszi kezdetét.A Föld minden természeti változásának ideje rohamosan felgyorsult.A kontinensek átrendeződtek.Rá sem ismerni a bolygó egykori mivoltára.

Olyan technológiákat használnak,amit régen elképzelni sem lehetett.A felmelegedések először megemeltél a vízszintet a jéghegyek olvadásával,de a hosszú meleg időszakoknak köszönhetően az óceánok elkezdtek párologni.Így több lett a szárazföld,és a bolygó mintegy hetvenöt százalékán egyetlen egy,hatalmas metropolisz áll.

A bolygón,természetes nem csak nyár van.Megmaradtak azok a helyek is,ahol csak tél van.Na meg persze vannak,a négy évszakos területek is.De a nyár,mindenhol sokkal melegebb.

Egy nagy erdő közepén,távol a civilizációtól,egy romos boltív áll.A tudósok egy dimenziókaput nyitottak a boltívben,és aki átlép rajta,egy másik dimenzióban találja magát.

A másik dimenzió,egy mágikus világot rejt,ami még csak a középkornál tart.Abban a világban egy gonosz király uralkodik.Több százezres hadserege van,és a leghűebb szolgái animágusok.Rájött,hogy emberei és képességei segítségével az uralma alá vonhatja a Földet.

Csakhogy,a bolygónkon van négy különleges fiatal,aki a természet erőit kapta,hogy megvédelmezzék az átjárót.

Két fiú,és két lány.Egyikük,a vizet uralja.A másikuk a tüzet.A Harmadik a föld erőinek birtokosa,míg a negyedik a levegőnek parancsol.Az ő feladatuk lesz megvédeni a bolygónkat a sötétségtől,és megtörni a király uralmát...

Ez lenne az első rész tartalma.Kinek tetszett?Nem tetszett? :)

Szívesen fogadom a negatív kritikákat,elvégre ebből tanulok. :)

Vagy pl. mitől lenne még izgalmasabb.És hogy kíváncsiak lennétek a folytatásokra. :)

2012. aug. 25. 21:48
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Mindenképp szólok! :D

2012. szept. 3. 18:22
 32/42 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik! Én már teljesen elképzeltem, a szemem előtt láttam az egészet vizuálisan, és tökre izgatott lettem! Légyszi mindenképpen szólj, ha megjelenik a könyv, vagy hogy hol tart a folyamat. Pont mostanában gondolkodtam azon, hogy mit csináljak a félretett pénzemmel, és valami amatőr film is eszembe jutott, és durva hogy most pont olvastam ezt! Ha megjelenik lehet megveszem tőled a jogokat és csinálok belőle egy filmet és milliomos leszel belőle :D
2012. szept. 5. 05:06
 33/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. :D

Szólok mindenkinek! :)

Hát,most fogom tökéletesíteni,de nagyon kevés esély van rá,hogy kiadják.Saját pénzből meg elég drága lenne. :/

De ha nem adják ki,akkor valószínűleg csinálok majd egy weboldalt,ahol lehet őket olvasni. :)

2012. szept. 5. 18:52
 34/42 anonim ***** válasza:
75%

Hű... Őszinte leszek és kíméletlen

Klisés. Sablonos. Nem olvasnám el, hacsak nem ér fel az első bekezdés egy gyomorszájonvágással.

Ha már a téma sablonos, írd meg másként. Ne félj a merészségtől.

de ez csak az én véleményem ami EGY vélemény a sokmilliárdból. :)

2012. szept. 5. 22:46
 35/42 Tactical ***** válasza:
49%

Pár apró dolog, azért fellelhető már itt a tartalomban is, ami egy igényes olvasónak zavaróan hathat.

"a bolygó mintegy hetvenöt százalékán egyetlen egy,hatalmas metropolisz áll.";

"Egy nagy erdő közepén,távol a civilizációtól,egy romos boltív áll"

-9050-ban az emberek uralma még mindig nem terjed ki a Föld egész felszínére? Valószínűtlen.

-ekkora metropolisz létrehozásához igen nagy összefüggő szárazföld kell, ami ha meg is van a domborzattól kivitelezhetetlen

-Elolvadtak a jéghegyek, majd elpárolgott a víz és megnőtt a szárazföld területe? fizikailag lehetetlen.

-A technológia olyan fejlett, amilyet a mostani időben elképzelni sem tudnánk, de a Világot csak 4 kamasz mentheti meg?

Az alapötlet jó, de az eddigi kivitelezés harmatgyenge. 14 évesen nem valószínű, hogy képes vagy egy könyv megírására. Jó történetet találhatsz ki, de ez nem lesz elég egy jó könyvnek.

2012. szept. 7. 22:12
 36/42 anonim ***** válasza:

Ha lesz esteleg e-könyv változat (ha nem adnák ki), vagy weboldal, akkor mindenképp add meg az elérhetőségét!

Amúgy szerintem nem gond az, hogy kicsit elrugaszkodott, nincs mindennek fizikai alapja és indoklása, fantasynak tökéletes.

Aki meg hard sci-fit akar olvasni, az olvasson Asimovot, vagy Arthur C. Clarke műveket (egyébként a kérdezőnek is ajánlom, ha ilyen témákkal akar későbbi műveiben foglalkozni, bár ezek nem mindig annyira egyszerűen érthető, könnyed, olvasmányos könyvek, de sokat lehet belőlük tanulni a műfajról.)

Szóval, ha lesz, várom a linket! :)

2012. szept. 8. 14:26
 37/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Ennek a történetnek pont az a lényege,hogy nincs valóságalapja.De egyértelmű,hogy pl. 4 fiatalnak nem lesz különleges képessége.Épp ezért fantasy könyvről beszélünk.Így bármi megtörténhet,csak az író,ebben az esetben az én képzelőerőm,szabhat határt a történéseknek.Azért köszönöm még egyszer. :)

Megadom az elérhetőséget. :)

2012. szept. 10. 22:17
 38/42 anonim ***** válasza:

Bocsi, de ezt az utolsó hozzászólásod nem értem. Nem lesz szuperképességük? A kérdésben még úgy volt, hogy uralják a természet erőit. Vagy félreértettem valamit.

Vagy ne kíváncsiskodjak, hanem olvassam el ha meglesz, mi ? :P xD

2012. szept. 16. 13:56
 39/42 halibel ***** válasza:
Úgy érti, a valós jövőben nem lesz.
2012. szept. 16. 14:05
 40/42 A kérdező kommentje:
Úgy értettem,hogy a valóságban nem lesz különleges képessége senkinek. :D
2012. szept. 18. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!