Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi az 1984 című regény mondani...

Mi az 1984 című regény mondanivalója?

Figyelt kérdés

2012. aug. 14. 20:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A lényeget talán úgy kaphatod el, h megpróbálod beleképzelni magad a főhős szerepébe....te mit tennél adott helyzetben? Ha egy olyan világban élnél ahol nem fikázhatnál szabadon bármit, mert ha megtennéd akkor patkányokkal tépetnék szét az arcod mindaddig amig meg nem tagadsz mindent amit szeretsz és és hiszel.

igen, a mai fiatalok már kevéssé képesek az önálló gondolkodásra, hiszen mindent "előre megrágva és emésztve" adnak eléjük, leszoktatva őket az önálló gondolkodásról.

Ritkán szoktam ilyet mondani, de ha nem érted meg a léneget a könyvből akkor nézd meg a belőle készült filmet ami szerintem igen jó adaptáció (persze a könyvvel nem ér fel) , talán abból megérted az üzenetet.

[link]

Ezek után már meg se merem kérdezni hogy az állatfarmot olvastad / láttad-e.

[link]

[link]

Mondjuk szerintem az állatfarm, illetve az 1984 nem gyerekeknek való. Minden tiszteletem annak a tizenéves válaszolólónak aki felfogta a lényegét, érettebb vagy a társaidnal ;-)

2012. szept. 14. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!