12 évesen olvastam.Most 13 vagyok. Életem legjobb könyve.
"Minden nemzedék azt képzeli magáról, hogy intelligensebb az előtte járónál és bölcsebb az utána következőnél."
Az ember egoista, önző,és tudatlan. És hiába vannak kivételek, egyszer mindenki ilyenné válik.
"A háború lényege a pusztítás - nem feltétlenül emberi életeké, hanem az emberi munka eredményeié."
Hogy miért háborúzik az ember? Talán bosszúvágy. A tudat,hogy TE győztél. A felsőbbrendűségi érzés. Mások földbe tiprása. Igen, baromi jó tud lenni, csak sokkal jobban hasonlít egy állat viselkedéséhez, mint egy emberéhez. Szerintem...
"A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ"
Persze, hogy a tudatlanság erő. Képzeld el a marhákat. Erősek, de buták. Ha befogják őket dolgozni, mennyi erőre tehetünk szert! Ha a marhák okosak lennének, rájönnének, hogy dolgoztatják, majd megölik őket. Természetesen hagynának minket a francba. A másik kettőre egy bűvös szó van: a látszat mindig csal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!