Mondanál Bulgakov: A Mester és Margaritájához hasonló könyvet?
Az irodalmárok szerint Goethe Faustjával is rokonságot mutat, és valóban: Margit, mint Margarita, Faust pedig a boldogságkereső Mesterrel vonható párhuzamba.
Vagy Gaiman: Sosehol -persze ez modernebb, a fantasy-irodalomhoz sorolható, de tkp. Bulgakov regénye is az.
A könyv elején levő idézetetekben híres emberkék így ajánlják:
“Gaiman a legnagyobb kortárs mesemondó… posztmodern punk tündérmese… lenyűgöző, mesterien szörnyűséges… egyszerre ott van benne George Lucas, a Monthy Python, Doctor Who és John Milton. Rémálmok és álmodozások csodás egyvelege.“
S mit mond az író? “Olyan könyvet akartam írni, ami azt jelenti a felnőtteknek, amit például az Alice Csodaországban, a Narnia-könyvek, vagy az Óz, a nagy varázsló jelentett nekem gyermekkoromban. És olyan emberekről akartam írni, akik kihullottak a réseken: a kisemmizettekről, méghozzá a fantasy tükrének segítségével, ami először mutat meg nekünk olyan dolgokat, amiket annyiszor láttunk, hogy egyáltalán nem is láttuk.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!