Miért olvasok ilyen lassan?
Amikor olvasok mindig mérem stopperrel ,de 3 perc alá egyszerűen nem tudok menni.Sokszor visszaolvasok ha begyorsítok az olvasással ,nem azért mert nem tudom elolvasni ,hanem úgy érzékelem ,hogy nem tudom ilyen gyorsan ezt átélni ,és csak a betűket falom ,de nem képzelem el a dolgokat.Amúgy most az Odüsszeia -t olvasom ,ami nem egy könnyű olvasmány ,de a könnyű olvasmányoknál se megyek sokkal lejjebb.(A5 ös oldal ,nem nagy betűkkel). Sokszor amikor vissza kell olvasnom ez veszi el a sikerélményemet ,mert amikor szép lendületesen olvasok magamban ,akkor még eléggé élvezem is ,de 1 oldalon belül mindig beugrik egy ilyen akadás.
Ezen kívül még azt nem értem ,hogy a többi osztálytársam ugyan ezt a művet , mondjuk kicsit több mint 1 perc/oldal (legyünk szigorúak ha 2 perc/oldal,akkor is messze gyorsabb) alatt olvassa el. És ilyenkor teljesen elmegy a kedvem az olvasástól.Pedig nem mondható ,hogy akiről beszélek ,olyan könyvmoly ,hogy állandóan olvasna.Amúgy azért is aggódok mert a felfogásom az jó, kitűnő lettem év végén,osztály egyik legjobb tanulója vagyok de ez mégse megy,de nagyon nem.
Az is aggaszt még ,hogy ha majd az egyetemen , kiadnak egy 500 oldalas szakmai témájú könyvet ,pár napra,mi a francot kezdek majd?
16/F
Cseréljünk! :D
Nekem pont az a bajom, hogy falom a betűket, főleg, ha izgalmas a sztori, és hiába végzek egy 400 oldalas könyvvel 2 nap alatt, nem tudom átélni a cselekményt, sőt, van, hogy alig emlékszem rá, mivel annyira rohantam vele.. És ami azt illeti, mindig is gyorsan olvastam, nehéz szép lassan átrágni magam minden egyes szón.. tényleg cserélnék veled! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!