Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Lassan olvasok? Vagy épp...

Lassan olvasok? Vagy épp megfelelően?

Figyelt kérdés

Egy oldalt 2 perc alatt olvasok el.

50 oldalt pedig másfél óra alatt.

Ezt egy olyan könyvnél mértem le, amit már nagyon unok, mert lassan haladok vele, és egy csomó szót ki kell néznem az értelmező kéziszótárból. Szóval szerintetek lassan olvasok?

2009. aug. 4. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

mérd le olyan könyvnél, amit szívesen olvasol és érdekel és átlagold a kettőt:)

Amúgy ha szótárazni kellett és még unod is, akkor szerintem egészen gyorsan olvasol.

2009. aug. 4. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Másfél ór alatt 50 oldal?? Úgy h közbe unod is meg szótárazol is??? :D Te tiszta szuperszónikus vagy :D Méghogy lassú... :D Én másfél óra alatt örülök ha 20 oldalt elolvasok, és akkor még csak olvastam...
2009. aug. 4. 11:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez nem lassú, főleg ha még a szavaknak is utánanézel közben. A sebességet igazán úgy tudod lemérni, ha olyat olvsol, amit lendületesen tudsz olvasni.

Volt olyan nálam is, hogy a 300 oldalas regény két délután alatt elolvastam. De például az Íliászból egy ének úgy háromnegyed óráig tartott. Az olvasás sebessége függ attól is, hogy mennyire kell koncentrálnod a szövegre a megértés miatt.

2009. aug. 4. 11:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Ebből nem derül ki, hogy te lassan olvasol-e. Az egyetemi magyartanárom mondta, hogy a megfelelő idő, folyamatos olvasás esetén 60 perc/ 50 oldal. Szóval ha levonnánk azt, hogy te szótárazol meg "lassan haladsz vele", akkor szerintem te is ekörül lehetnél.
2009. aug. 4. 13:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Én most megyek 4.-be gimnáziumban és állítólag gyorsan olvasok. Ha valamivel sietek, akkor 1 perc/oldal kb. Ha kényelmesen olvasom akkor olyan 70-80 s egy oldal. Persze ez függ a könyv méretétől is. :)

Szóval szerintem ez egyáltalán nem vészes amit írtál.

2009. aug. 9. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!