Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ez a bevezető érdekes, elég ütős?

Ez a bevezető érdekes, elég ütős?

Figyelt kérdés

Kb.: egy éve kezdtem bele ebbe a könyvembe. Már tettem fel róla kérdést, de ott csak a rövid sztorit írtam le. Most pedig a története lejét, bevezetőjét írnám le. Előre is köszi a válaszokat.

„Minden fegyver lehet erős és gyenge, rövid és hosszú, éles vagy tompa, nehéz vagy könnyű. A fegyver az erő tapintható formája. Aki képes vele összekapcsolni a testét és elméjét, az birtokolja a legnagyobb erőt a földön.

A háború kegyetlen és értelmetlen ostobaság, őrület, ami nem old meg és bizonyít be semmit - kivéve azt a régi, nagyon régi igazságot, hogy Isten mindig a túlerő oldalán áll.”

/Alistair MacLean/

Egy

1. fejezet

A viadal kezdete, és a hősök

„Az igazi hős nem keresi a hízelgést, pusztán azért harcol a jóért és az igazságért, mert ez a természete.”

Agymenők c. film

Egy vezérnek mindig tudnia kell, hogy mikor futamodjon meg seregével, egy jó hadvezér nem tétovázik.Tudja mi az elég. Nem kételkedik, s ha ezeknek teljes mértékben megfelel, akkor születik meg benne a hős. A hősökből kevés van, és kevés érdemli meg a címet. Egy hős már nem közrendű, mindenki felnéz rá, legyen jóságos, vagy gonosz. A jókban megbízik a nép, a gonoszokat, és a külsőleg visszataszítókat megbélyegzik, s írtóznak tőlük. Pedig egy jó hadvezér, s immár hős, bármelyik sereggel képes egy győzelmet aratni, akárki fölött.

A főtér mögött, nyugatra négy elágazás volt. Maga a város, Hispalis kicsi volt, s nem túl ismert. Központjában állt a főtér, ahol egy köznapi ember életében a legérdekesebb a piac volt.

2012. júl. 29. 00:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nahát úgy látom valakinek nem tetszett a véleményem :-)
2012. aug. 9. 00:00
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat. Örülök neki, hogy helyreigazítottál, nem vettem rossz néven:). Eddig azért nem válaszoltam, mert külföldön voltam nyaralni 2 hónapig haza se tudtam jönni. Ezért elnézésedet kérem :D Nagyon örülök neki, h szenteltél időt és energiát a kis irományom kijavítására:) De ha megkérdezhetem: valami pozitív is van a kis bevezetőmben?
2012. aug. 30. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!