Soroltok nekem különleges, mély mondanivalóval rendelkező könyveket, amik nem klisés?
Olyan könyveket keresek, ami kicsit eltérnek a megszokottól. Másabbak, különlegesebbek és van mondanivalójuk, tanulságuk, de nem szájbarágósan. Ez mondjuk mellékes. A főszempont, hogy ne valami közhelyes, vámpírregény legyen, mert unalmasak.
Például:
Orwell-könyvek
Fight Club
Mark Twain könyvek
vagy mondjuk; Charles Bukowski.
Deniel Keyes Virágot Algernonnak
Kiskoromban utáltam olvasni. Egyszer rábukkantam erre a könyvre. Ez hozta meg a kedvemet az olvasáshoz, és bár azóta nagyon sok könyvet kiolvastam ez maradt az örök kedvenc.
A könyv egy fogyatékos emberről szól, aki egy műtétet követően elkezd fejlődni. Különlegesség hogy a könyvben az okosodása az íráson is követhető, mert az elején tele van hibás szavakkal, egyszerű mondatokkal míg a műtét után egyre több a cifra szó, eltűnnek a helyesírási hibák és a megfogalmazás is sokkal szabatosabb.
Barátja egy egér, Algernon, aki szintén ezen a műtéten esett át. A történet vége felé a műtét nem várt eredményt hoz, amit nem mondhatok el. El kell olvasnod! Hidd el! Nem fogsz csalódni! Egy megható, elgondolkodtató történet!
:OO Végre valaki, de ingyé' nem adok a kezemből információt... ha van kedved beszélgetni ilyen könyvekről, történetükről, mondanivalójukról, akkor küldj egy üzenetet légyszíves!! Elsőnek ott van például:
A diadalív árnyékában
Nyugaton a helyzet változatlan
A hullám
1984 (az mondjuk Orwell :P)
...
J. D. Salinger: Zabhegyező, Franny és Zooey
Kurt Vonnegut könyvei
Hány éves vagy?
Kristin Hannah: Varázslatos óra
Chika Unigwe: Fekete Pillangók (négy fekete prostituáltról szól, nagyon jó)
Hát, én 15 évesen olvastam őket, de szerintem érettebb fejjel is nagyon ütnek:
Kate Maccaffrey: Behálózva (14 évesekről szól, de szerintem ez nem baj)
Hannah Marjut Martilla: Gólyaregény (egy 16 éves lány teherbe esik. bár lehet, hogy ezt klisés, nekem nem volt az.)
Kiloccsant víz (a szerzőt elfelejtettem)
Marquez: Száz év magány
vagy mondjuk a Coelho könyvek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!