Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kinek mi a véleménye az...

Ayameminto kérdése:

Kinek mi a véleménye az Szjg-ről? (Szent Johanna Gimi) Szeretnétek, hogy legyen belőle film, melyik rész volt a legjobb, és a legrosszabb, és nektek melyik szereplő tetszik a legjobban?

Figyelt kérdés
2012. júl. 1. 10:59
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
Egyik kedvenc könyvem!A SZJG előtt még nem szerettem olvasni, csak a kötelezőket olvastam el.( Már szeretek olvasni:D )Nekem mindegyik rész tetszett 5-8.-ik részek a legjobbak :)kedvenc szereplőim:Zsolti,Kinga,Virág,Cortez és Reni.Nagyon jó könyv, csak ajánlani tudom!!
2014. ápr. 23. 20:58
 22/26 anonim válasza:
Én most olvastam el az 5.részt nekem nagyon tetszik a könyv nem szeretnék filmet mert van egy elképzelésem és az romba dőlne ezáltal. szerintem a 2. Rész volt az ami egy kicsit uncsibb volt a többinél a legjobb rész nekem eddig az 5.volt. A kedvenc szereplőm Reni és Cortez❤️❤️
2019. jún. 30. 13:18
 23/26 anonim ***** válasza:
Nekem a kedvenc könyvsorozatom, valószínűleg azért, mert nagyon könnyen tudok azonosulni Renivel, akinek a szemszögéből kísérjük végig a gimis éveket. A kedvencem talán a 6. és a 7. rész.
2019. dec. 31. 20:16
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Régi keresés de írok véleményt.

Amikor olvastam anno 13 éves voltam egyik akkor barátnőmtől megkaptam az 1,2 részét.

Mondta, hogy ő szereti neki tetszett és tudja,hogy szeretek olvasni ezért ezt adaj születésnapomra (akkor lettem 13)lényeg a lényeg elfogadttam tőle megköszöntem. Azelőtt hallottam róla emlékszem itt gyakorin is rá kerestem olvastam jó és rossz véleményt róla. Amikor elkezdtem lelkes voltam "uhh xy ezt mondta biztos jó lehet, xy ezt írta itt és ott" a könyv felénél jártam és azt mondtam jó elég ez unalmas úgyhogy pihen tettem egy ideig de úgy voltam vele barátnőm is kérdezte "Nah és milyen tetszik? Már el olvastad" és mivel jóba voltunk, szülinapomra kaptam ezért elolvastam. Hát igen..... Elolvastam mindegyik részét főleg azért mert "nyugi a 4.től jobb" Na de térjünk rá a véleményem lényegére. Ugye a főhős Renáta hát én az első pillatól kezdve nem tudtam azonosulni, hogy miért? Nekem maga a jelleme az, hogy mindenért nyávog és semmi de az ég világon semmit sem csinál semmi kamaszokhoz valót nem tesz itt nyilvan nem arra gondolok, hogy részegen menjen haza mert ez nem lenne egy jo pleda egy 12-14 éves korig szóló gyereknek. De az, h a 4 év alatt azon kívül így Cortenz úgy Cortenz fujjj anyám kajái(ez külön egy dolog) nem csinál semmit vagyis csinál nyávog és hisztizik, hogy ő az áldozat nincsenek barátai (3.rész) de abba nem gondol bele vajon miért?. Összegezve nekem Renáta egy semmilyen karakter volt akivel nem tudtam azonosulni semmilyen formában.

Kritizál és engem már az önmagában zavart. Leszolja az A-s lányokat közben a könyvben nem tudjuk meg vagy ha említ is velük kapcsolatban valamit az nem olyan nagy dolog. Na de miért így utalja őket főleg Edinát akiről szintén nem tudunk meg sok mindent csak, hogy szőke a haja és nyomul Cortenzre és az Renátának rosszul esik jah és még annyit tudunk meg csinosan öltözik feltehetőleg "sminkel"is vihog a barátnőivel mint átlagos kamaszok. Emelett Renáta mit csinál? Nyávog és olyan ruhákban jár ami már akkor sem volt olyan" "menő" (bár én ezt nem tudhatom 100%ra mert 2010ben kisebb voltam) Erről órákat lehetne beszélni még.... Következő alany legyen Virág hát igen vele végképp nem tudtam max annyit ő is szeret rajzolni és én is. Ezen kívül sötét és 10 éves(tisztelt a kivételnek) szintjén van az, hogy hogyan kerül oda nem értem. "Legjobb barátnők" Renivel de mikor Virág a számára fontos dolgokról beszél legyen szó akár valamelyik új tini bálványárol vagy akármiről Reni mit csinál? Leszolja. De mikor neki van valami nyűge akkor...

Összegezve Virág sötét mint az éjszaka és rettenetesen gyerekes ezzel nem is lenne baj hiszen mindannyian másnak vagyunk de neki ez a gyerekesseg már túl van tolva.

A következő Kinga hát ő a 3 főszereplő lány közül a legvalósabb vele kifejezetten semmilyen bajom nem volt ő reálisan látja a dolgokat nem a rózsaszín fellegekben van mégis ennél is számomra úgy van beállítva jaj szegény Reni Kinga megmondta neki az igazat. Az ő karakterével nem volt kifejezetten annyira bajom Róla ennyit.

Következő legyen Arnold az ő karakterében számomra az a zavaró, hogy túl okos úgy beszél mint egy felnőtt férfi. Ezen kívül egyértelmű jeleket küld Renátának h odáig van érte színház stb... Erre Reni mit tesz nyavajog Arnoldnak aki próbálná elterni a figyelmét. Nem mondanám rá, hogy hű de nagy barát de többet ér mint virág aki vihorászik és bólogat. Következő lesz Cortenz. Nála egy hatalmas kérdő jel akkor miért is menő? De most komolyan. Szerintem ezzel mindent elmondtam. Jöjjön a többi szereplő először is Gábor és zsák akik csak azért vannak a könyvben, hogy növeljék az osztály. Lehet ezzel az írónő azt akarta jelképezni vannak ezek a tipikus csöndes emberek akikkel nyilván nincsen semmi baj. Andris és Robi ők azért vannak ketten, hogy a másik ne legyen egyedül ők akik cigiznek ez nyilván nem követendő példa de ez az egyetlen káros dolog ebben a könyvben. Machu Dave mindenük a telefon. Zsolti az elején kövér majd lefogy Kinga beszólasa hatására. Osztály bohóc szerepet tölt be. Ricsi deszkazik és ő se az eszéről híres. De ez elmondhato szinte az összes karakterről kivéve Arnold, Kinga, Gábor, Zsák bár az utóbbi kettőről a kevés jellemző miatt nehéz bármit is mondani. Renit kagytam h miért azért mert magol.Vissza terve rá eléggé naiv és ki is használják. Sajnálom, hogy a tanárokról nincs úgy semmi benne. És jöjjön nagy szerelm. Reni és Cortenz amit nem értettem azon kívül, hogy miért is menő ez a gyerek az mit eszik rajta Renáta? Mert azon kívül, hogy Cortenz teljes ruhatárárol képet kapunk és arról, hogy a szeme kék és sötét a haja és ha meglátja a pillangók a gyomrában rebdesenk 8 részén keresztül erről olvashatunk ezen kívül bunkó, flegma nem igazán törődik Renivel főleg az elején. Reni egyszer nem ir arról milyen is a külsőségeken kívüli. Az, hogy mit szeret benne a kék szemén és a menő cuccain kívül azt nem lehet tudni. Mikor meg történik a szilveszteri csók mi történik nem talkozunk mint általában ilyenkor szokott történni nem írjunk rá a lányra aki nem ir vissza nekünk mert behisztizett. Ezután mit csináljunk? nee ne kérdezzük meg mi a baja hanem legyünk vele bunkók. És mikor végre valahára össze jönnek gondolhatjuk akkor jól van vége a nyávogásnak hát nem. Semmi olyanról nem esik szó benne a viszonzatlan szerelmen kívül ami foglalkoztatja a tiniket.A másik Reni megjedzései no komment, lol, űbermega király, menő stb.. Az elején okes de egy idő után sok. "a történet ami itt és most játszódik" hát nem igazán és nem is a való életről szól. Én szeretem ezeket a napló típusú könyveket de ez nem jött be. Maga az ötlet jó de az, hogy Reni ennyire egy szürke egér legyen benne ez sok. Ne feltétlenül kell huuu de valósághűnek lennie mindennek de nah. Az meg a masik bármit tesznek nem lesz következménye vagy ha igen az se olyan nagy. Renáta és a rajz tanár kapcsolata nyilván kellett a főhősnek egy olyan dolog amiben nem jó itt a rajz lett ezzel semmi baj nem lenne hiszen mindenkinek van olyan ami nem megy. Micsinál Reni az órán amin egy virágot nem képes lerajzolni olvas órán következmény rajztanár mérges lesz fogadó órán panaszt tesz a szülőknek(majd róluk is pár szó) Főhősünk ezt rossz néven veszi hiszen ő az áldozat aki semmit nem csinál ugyebár. Ezután ne csodálkozzunk a tanár viselkedésén. Miután újra bukásra rajzbol szülei rajzkorepre kötelezik jár hozzájuk egy "tanár" nem is véletlenül a legjobb barátnője aki szépen rajzol és hétvégén szokott nálunk lenn ahhh hol. Nah és a szülei. Kinek vannak ilyen szülei akik könyvból nevelik a gyereküket. És az anyukája nem tud főzni ez most komoly? Reni és ez apja meg a pót vacsora az anyjának nem tűnt fel, hogy tűnnek el a dolgok a hűtőből? Csak úgy mellékesen megkerdem? És"a kis barátaid, Reni kis barátai "ez annyira zavaró, hogy így nevezi őket. Ezekről is órát lehetne beszélni és másról is de így is hosszú lett. Nem mondom nem lehet olvasni nem lehet élvezni de nem a legjobb számomra. Ezzel nem az írónőt akarom megszólni mert gratulálok neki mert elismert írónő lett. Lehet az szjg valakinek a kedvenc könyve mert nem vagyunk egyformák de nekem nem lett az.

2020. ápr. 1. 12:33
 25/26 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

*osztály létszámát

2020. ápr. 1. 12:54
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne belőle film, biztos megnézném.

De szerintem az nem tudná visszaadni a poénokat, amik nélkül már a könyv se lenne jó. A másik, hogy a könyvben még elmegy, de filmen nézni, hogy Reni színészének hobbija az, hogy állandóan bőg? Hát..

Meg ugye a könyvben van remgeteg olyan történés, ami egyáltalán nem valóságos. Ezeket olvasni jó meg minden, de filmen nézni, hogy pl Virág (akit Ricsi soha az életben nem érdekelt) és Ricsi ÜZENETBEN jönnek össze??

Hát.

A Szent Johanna gimi számomra tipikusan az a történet, amit leírva tudok élvezni, viszont ha látnám is az egészet, csak a fejemet verném a falba.

2022. jan. 2. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!