Konyvet irok. Lassan befejezem. Ha ki szeretnem adatni, akkor hol, merre induljak el? Ugy kell, mint a filmekben, h bekuldom kiadokhoz es varok, hatha vki elolvassa es megtetszik neki? Vagy hogy kell?
Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 12:03
12/13 anonim válasza:
Ez kell neked, nyisd meg a linket, olvasd el, aztán jelentkezzél náluk:
www.info@konyvmuhely.hu
13/13 Somogyi Sarolta válasza:
Vagy csinálj egy web-oldalt és oda tölds fel a művedet, s akkor tudsz publikálni. Vagy jelentkezz be valamelyik irói oldalra, és ott is közzé tudod tenni az írásod. Azon felül ha mindenképpen könyv alakban szeretnéd látni, akkor Könyvműhely, ahol annyi példányért fizetsz amennyit szeretnél. Ha csak magadnak a polcra, hogy büszke lehess rá és dicsekedhess vele akkor egyet. Ha valakinek ajándékba szeretnéd adni, akkor annyi példányt kérsz. Ez a legjobb. A kiadókról csak annyit, hogy én ezt már pár éve megfutottam. Elküldtem a kész művemet az első kiadónak amit kidobott a gép. Az első kiadó rögtön küldött is szerződést, miszerint a profiljukban éppen megfelel a művem, és ki is adják, csekély két milláért. Persze ebben terjesztik, lefordítják, reklámozzák, stb. Naív kortárs vagyok nem madár, bár van olyan aki szerint ez korrekt volt. Szerintem nem. A jelenlegi kis kiadók nem néznek semmit csupán azt, hogy ne legyen veszteségük. Mivel nincs neved, vagy megjelent műved, így neked kell állnod a kiadás és minden más költségét. A nagyobb kiadóknál is próbálkoztam. Az egyik már a honlapján közli, hogy esze ágában sincs kiadni semmit, a másik nem ilyen udvariatlan, ad egy e-mail címet amire feltöltheted a műved, aztán nem jön se elutasító se más válasz. Ezért javaslom a csináld magad módszert. Web-lap, vagy már működő oldalra feltöltés. Itt legalább elolvashatják, véleményezhetik, és megmarad a remény, hogy egyszer majd valaki felfedez. Ezen felül még van egy út amin magam is elindultam, a pályázat. Itt különdíjas lettem, s pár oldal meg is jelent nyomtatásban. Persze poén az, hogy ez ugyan az a kiadó volt ami először is ki adta volna a művem. De itt is van egy pici buktató, nekem pl. két évre le kellett mondanom mindenről. Kiadásról, terjesztésről, neten való megjelentetésről. Hidd el könnyebb könyvet írni, mint kiadót találni. Ha írni akarsz írj, ha publikálni akarsz akkor ott a net.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!