Konyvet irok. Lassan befejezem. Ha ki szeretnem adatni, akkor hol, merre induljak el? Ugy kell, mint a filmekben, h bekuldom kiadokhoz es varok, hatha vki elolvassa es megtetszik neki? Vagy hogy kell?
Elméletileg igen, gyakorlatilag bemásolom amit nekem írtak:
Kedves ZZZZZ!
Leveled hozzám került, mivel én vagyok a XYXXZ könyvek kiadásáért felelős. A problémád nem ismeretlen. Érdemes lenne felkeresned a Tótágas Plusz Kft-t, mivel ők a legnagyobb könyvterjesztők az országban. A címük 1047 Bp., Perényi Zsigmond u. 15. tel. 369-2670 Valószínűleg néhány példányt átvesznek bizományba. Nagy reményeket ne táplálj, mert a viszonteladóknak készpénzért adják a könyveket, mivel másképp nem tudják bevasalni az árát. A kiskereskedők meg az ismeretlen szerzők műveit nem veszik meg. A reklámot is velük beszéld meg. Iszonyatos árak vannak. Pl egy óriásplakát jó helyen kb. 400 000 Ft havonta. Egy hely meg nem ér semmit. A tv-ben a hiradó előtt 20 mp 1 500 000 Ft volt két éve. Ha még nem keseredtél el eléggé, nyugodtan hívj fel a SSSSSSSSS számon. Persze nem elkeseríteni akartalak, de ez a helyzet.
Üdvözlettel: XYTZ, PPPPP Kiadó
Az a lényeg, hogy ki kell fizetned az első nem tudom hány példányt (nehogy bukjanak rajtad) el kell intézd a marketinget (látod milyen drága) rá kell vedd a viszonteladókat, hogy érdemes megvenni a könyved, de nem fogják megvenni valószínű, mert bukhatnak rajta ha nem kelendő.
Én ebből írom a diplomamunkám, hogy Magyarországon a könyvkiadás mennyire megoldatlan. Nem akarlak elkeseríteni, de a párom író, és eddig 5800 Ftot keresett az írásával, mivel nincs pénze hirdetni és a booklineon se teszik a siker könyvek közé mivel nem az így nehéz ráakadni. Amúgy egész jó könyv, én élveztem, meg szerintem jól ír, de ez nem elég. Marha sok pénz kell, esetleg egy saját kiadó, de ahhoz is marha sok pénz kell. Tényle gnem akarlak elkeseríteni, de van másik példám is.
Nézd ez egy magyar írónő ( [link] ), és ugyanebben a bajban van. Ennyiért árulja a könyvét, mert rohadtul nem veszik meg a boltok. Egyszerűen ha nem vagy híres, vagy sikeres, vagy nincs sok pénzed nem fogsz bekerülni boltba és akkor esélytelen, hogy híres legyél. Sajna ez van. Van 1-2 kiadó aki a feltörekvőket támogatja (agave meg ez az) de azok olyasmi könyvet várnak, mint a Twilight, meg ilyenek azokat kiadják, de én nem adnám fel az elveimet az elvárásokért.
Itt van amúgy egy másik magyar író, ő jobb híján a blogjára viszi fel az írásait, mert nem veszik a boltok.
Sok szerencsét ennek ellenére. Lehet te leszel az egyik ritka kivétel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!